Deputatii vor sa afle vinovatii pentru interceptarile din Comisia Udrea

Luni, 31 August 2009, ora 14:34
1501 citiri
Deputatii vor sa afle vinovatii pentru interceptarile din Comisia Udrea

Denuntul facut de membrii PSD din comisia de ancheta Udrea cu privire la interceptarile ilegale aparute in presa nu vizeaza nicio persoana in mod direct, deputatii cerandu-le procurorilor sa identifice vinovatii.

Potrivit reprezentantilor Parchetului General, denuntul privind interceptarile din presa a fost facut "in rem", adica fara nominalizarea unor persoane pentru care sa se ceara anchetarea.

Deputatul Dumitru Chirita anuntase, joi, 27 august, ca denuntul o priveste si pe Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor.

Astfel, in denuntul facut de membrii PSD ai comisiei Udrea, acestia cer identificarea si cercetarea persoanelor care au inregistrat discutiile din comisie si le-au dat presei. Denuntul a fost facut pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si neglijenta in serviciu.

Denuntul a fost depus vineri, 28 august, in aceeasi zi ajungand la Parchetul General denuntul cu privire la sustragerea din Parlament a unor acte. Cele doua denunturi urmeaza sa fie repartizate procurorilor, pentru a se incepe verificarile.

Gheorghe Pogea, denuntat la Parchet

Denuntul referitor la disparitia unor documente din Parlament e facut tot in numele membrilor PSD din comisia de ancheta si il vizeaza pe ministrul de Finante Gheorghe Pogea si pe toate persoanele care au derulat aceste demersuri prin care un document a fost sustras din Parlament.

Astfel, membrii comisiei Udrea cer anchetarea lui Pogea pentru abuz in serviciu, fals, uz de fals si sustragere de inscrisuri.

Deputatul PSD, Dumitru Chirita, a anuntat, joi, 27 august, in plenul Comisiei de ancheta, ca reprezentantii PSD in Comisie au depus un "denunt" la Parchetul de pe langa ICCJ pentru "a incepe urmarirea penala impotriva acelora care au efectuat interceptari in mod ilegal".

"Am formulat un alt denunt la Parchetul de pe langa ICCJ pentru a incepe urmarirea penala impotriva acelora care au efectuat aceste interceptari in mod ilegal, si in acest context, denuntul nostru o vizeaza si pe doamna presedinte Roberta Anastase, care nu a dispus masurile necesare pentzru ca sa clarifice situatia si s-a rezumat doar la a face o ancheta administrativa al carei rezultat a fost ca nimeni din Camera Deputatilor nu a facut aceasta interceptare sau inregistrare. In opinia noastra avea obligatia sa continue acest demers inclusiv prin a sesiza organele de cercetare penala", a declarat Chirita.

Mai multe site-uri au postat o inregistrare audio si fragmente dintr-o stenograma ale unei sedinte a Comisiei de ancheta in cazul Udrea, la care membrii au discutat despre faptul ca trebuie gasite "fapte de natura penala" care sa o incrimizeze pe Elena Udrea.

Deputatii PSD din Comisia Udrea anuntau, tot joi, 27 august, ca au trimis la PICCJ un denunt impotriva ministrului Finantelor Gheorghe Pogea,in care solicita efectuarea de acte premergatoare impotriva acestuia si inceperea urmaririi penale a persoanelor care au dispus sustragerea din Parlament si modificarea unor acte inregistrate.

In denuntul depus de social-democrati la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se solicita "stabilirea conditiilor in care, de la Parlamentul Romaniei, au fost luate acte inregistrate, au fost modificate si readuse doar in forma modificata, fara acordul Comisiei de ancheta", dar si "implicarea dlui Gheorghe Pogea, ministru al Finantelor, in savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, fals, uz de fals, sustragere de inscrisuri" .

Sesizarea este semnata de deputatii PSD Aura Vasile, Nicolae Banicioiu, Dumitru Chirita, Georgian Pop si Robert Negoita si a fost depusa in temeiul articolului 223 din Codul de procedura penala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#denunt parchet comisie Udrea, #Gheorghe Pogea denunt PSD , #stiri Gheorghe Pogea