Gheorghe Pogea a castigat, la Curtea de Apel, procesul intentat ANI

Marti, 18 Mai 2010, ora 18:53
2197 citiri
Gheorghe Pogea a castigat, la Curtea de Apel, procesul intentat ANI

Curtea de Apel Alba Iulia a admis in parte actiunea in contencios administrativ formulata de Gheorghe Pogea impotriva Agentiei Nationale de Integritate (ANI) si a dispus anularea actului de constatare a starii de incompatibilitate intocmit de ANI, care este obligata, de asemenea, sa emita un comunicat de presa privind decizia instantei de judecata, la ramanerea irevocabila a hotararii.

Hotararea Curtii poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

Instanta din Alba Iulia s-a pronuntat, marti, in dosarul aflat pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia avand ca obiect solutionarea actiunii in contencios administrativ formulate de fostul ministru de Finante, prin care acesta a solicitat anularea actului de constatare a starii de incompatibilitate nr.1110/I.I/2009 emis de ANI pe 4 februarie 2010.

Gheorghe Pogea a cerut anularea actului administrativ emis de ANI, care a stabilit ca fostul ministru al Finantelor s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 22 decembrie 2008 - 26 februarie 2009, intrucat a detinut simultan functia de ministru si calitatea de administrator al unei societati comerciale.

Instanta a respins cererea lui Pogea care a pretins sa i se prezinte public scuze pe un post de televiziune avand in vedere prejudiciul de imagine creat.

ANI este obligata sa plateasca reclamantului cheltuielile de judecata.

ANI s-a sesizat din oficiu, dupa ce in presa centrala au fost publicate articole in care se semnala posibila nerespectare a regimului juridic al incompatibilitatilor de catre Gheorghe Pogea.

In urma verificarilor a reiesit ca Pogea a detinut calitatea de administrator al societatii comerciale Titan Mar SRL, in perioada 24 august 2004 - 7 noiembrie 2005 si in perioada 14 august 2007 - 26 februarie 2009, potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii in februarie.

ANI a stabilit ca Pogea nu a respectat obligatiile referitoare la regimul juridic al incompatibilitatilor.

In cazul sau, starea de incompatibilitate a intervenit incepand cu data de 22 decembrie 2008, ca urmare a exercitarii simultane a functiei de ministru al Finantelor Publice, respectiv a functiei de administrator al SC Titan Mar SRL si s-a mentinut pana la data de 26 februarie 2009, cand s-a retras din functia de administrator, se arata in comunicat.

Conform prevederilor Legii nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, functia de membru al Guvernului este incompatibila cu functia de administrator in cadrul societatilor comerciale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Purtătorul de cuvânt al PSD, ironic cu Rareș Bogdan, după ce a glumit că a fost ofertat să candideze la Londra, Paris și Madrid: „Zic să fim mai serioși”
Purtătorul de cuvânt al PSD, ironic cu Rareș Bogdan, după ce a glumit că a fost ofertat să candideze la Londra, Paris și Madrid: „Zic să fim mai serioși”
Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a lansat luni, 22 aprilie, o serie de ironii la adresa prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan, după ce liberalul, întrebat despre o...
Comisiile parlamentare au avizat pozitiv candidații PSD, PNL și UDMR la Consiliul Concurenței. Ce s-a întâmplat cu candidaturile USR și AUR
Comisiile parlamentare au avizat pozitiv candidații PSD, PNL și UDMR la Consiliul Concurenței. Ce s-a întâmplat cu candidaturile USR și AUR
Comisiile juridice şi economice din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, luni, 22 aprilie, candidaturile propuse de PSD, PNL, UDMR și de către premierul Marcel Ciolacu, pentru...
#Gheorghe Pogea castiga proces castiga proces , #stiri Gheorghe Pogea