Pogea: Cei care spun ca nu putem plati salariile si pensiile sunt mincinosi

Miercuri, 16 Septembrie 2009, ora 21:42
1266 citiri
Pogea: Cei care spun ca nu putem plati salariile si pensiile sunt mincinosi
Foto: Arhiva

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat ca Guvernul are bani sa plateasca pensiile si salariile, iar cei care sustin contrariul sunt niste mincinosi.

Astfel, Pogea l-a contrazis pe liderul PSD, Mircea Geoana, care declarase anterior ca Romania are nevoie de imprumut de la Fondul Monetar International pentru a putea efectua platile salariilor si pensiilor.

"Orice imprumut extern pe termen lung are o regula de aur: finanteaza investitiile", a declarat Gheorghe Pogea, la Realitatea TV.

"Banii de la FMI intrati pana acum, in luna mai, au fost utilizati exclusiv de Banca Nationala a Romaniei. Urmatoarele doua transe, din 23 septembrie si 15 decembrie, vor fi utilizati, in urma intelegerilor cu FMI, de catre Guvern, pentru a micsora cheltuielile cu dobanzile, pentru ca bancile stau deja bine cu rezervele", a spus Pogea.

Ministrul Finantelor a adaugat ca veniturile la bugetul de stat au scazut cu 7,2 procente, in primele opt luni din acest an, comparativ cu aceeasi perioada din anul trecut.

Pe de alta parte, ministrul Muncii, Marian Sarbu, a declarat ca nu poate spune cu exactitate daca vor putea fi platite salariile si pensiile.

"Mi-e greu sa va spun daca nu s-ar putea plati pensiile si salariile. Ceea ce pot sa va spun este ca de opt luni situatia nu este una buna", a spus Sarbu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#plata salarii pensii, #Gheorghe Pogea buget, #Marian Sarbu salarii , #stiri Gheorghe Pogea