Pogea: Nu mai e timp sa se aplice concediul fara plata de zece zile la bugetari

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 16:45
1675 citiri
Pogea: Nu mai e timp sa se aplice concediul fara plata de zece zile la bugetari

Cheltuielile cu personalul bugetar aferente celor zece zile de concediu fara plata, de 1,6 miliarde lei, nu mai pot fi scutite, pentru ca nu mai este timp pentru aplicarea acestei masuri, a declarat miercuri ministrul interimar de Finante, Gheorghe Pogea.

"Cele 1,6 miliarde (lei), cheltuieli cu personalul aferente celor zece zile (de concediu fara plata pentru bugetari n.r.), probabil ca vor constitui cheltuieli suplimentare care vor afecta bugetul general consolidat. Avand in vedere ca nu am primit un raspuns nici pana la aceasta ora, nu mai este timp pentru a le acorda", a afirmat Pogea, la audierile in Comisiile reunite de buget-finante din Parlament.

Totoodata, el a mentionat ca spera ca deficitul bugetar sa aiba o evolutie favorabila si in luna octombrie, dupa ce la finalul lui septembrie a atins 5,14% din produsul intern brut (PIB), sub tinta de 5,4% din PIB convenita cu FMI.

Ministrul a reamintit parlamentarilor ca Romania trebuie sa continue sa-si reduca deficitul bugetar la mai putin de 3% din PIB pana in 2012, pentru a se incadra in criteriile impuse de Uniunea Europeana. Guvernul si FMI au agreat pentru finalul acestui an o tinta de deficit bugetar de 7,3% din PIB.

Apel la parlamentari pentru a aproba bugetul pe 2010 mai repede

Pogea a facut miercuri si un apel la parlamentari pentru a aproba bugetul pe 2010 pana la finalul acestui an, cu un deficit bugetar de 5,9% din produsul intern brut (PIB).

"Este o chestiune foarte importanta finalizarea bugetului de stat. Fac apel la dumneavoastra pentru a il aproba pana la finalul acestui an. Noi am facut proiectia cheltuielilor si veniturilor bugetare pe 2010, dar nu putem avea aceasta initiativa. De aceea, este foarte important, chiar daca se va intampla dupa alegeri, aceasta lege sa fie aprobata", a spus Pogea, la audierile in Comisiile reunite de buget-finante din Parlament.

El a mentionat ca cel mai important parametru in cadrul proiectiei bugetare pe 2010 este deficitul, fixat la 5,9% din PIB, respectiv 31,2 miliarde lei, fata de 7,3% din PIB in acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#Gheorghe Pogea, #concediu fara plata bugetari, #concediu zece zile neplatit, #buget stat 2010 , #stiri Gheorghe Pogea