Pogea: Nu vom lasa tara fara resurse

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 16:53
1066 citiri
Pogea: Nu vom lasa tara fara resurse
Foto: Antena 3

Guvernul interimar va asigura resursele necesare pentru plata pensiilor, salariilor si a altor obligatii sociale, a declarat, miercuri, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

"In lunile noiembrie si decembrie, lucrurile, de obicei, scapa din mana, iar noi nu ne dorim acest lucru, mai ales ca este vorba de criza", a spus Pogea.

"Nu vom lasa tara fara resurse. Acest Guvern interimar va asigura pensiile si salariile", a adaugat el.

Potrivit spuselor sale, in prezent, Ministerul Finantelor ia toate masurile pentru a se incadra in deficitul bugetar de 7,3 procente din produsul intern brut, in acest an, conform cu cerintele Fondului Monetar International.

"Bugetul pentru 2010 este o continuare a politicilor incepute in 2009, agreate in programul de finantere externa. Acesta este drumul corect pe care Romania va trebui sa-l parcurga, in urmatorii ani, pentru a se consolida fiscal", a spus Pogea.

El a adaugat ca bugetul va trebui asumat de urmatorul Guvern, votat de Parlament, nu de cel interimar, iar ca acesta trebuie finalizat pana la sfarsitul lunii decembrie. Daca bugetul nu este aprobat pana in ianuarie - februarie 2010, se va lucra cu 1/12 din bugetul precedent, potrivit lui Pogea.

Pe de alta parte, deputatul PSD Valeriu Zgonea a declarat ca se poate face o derogare, legea permitand actualului Guvern sa vina in plenul Parlamentului si sa transmita proiectul bugetar intocmit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple a informat utilizatori din aproape 100 de țări că sunt urmăriți personal prin spyware înaintea alegerilor din acest an
Apple a informat utilizatori din aproape 100 de țări că sunt urmăriți personal prin spyware înaintea alegerilor din acest an
Compania Apple a informat utilizatori de iPhone din zeci de țări cu privire la faptul că ar putea fi ținta unor „atacuri spyware mercenare”. Scopul acestora ar fi de a compromite siguranța...
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata Anuala A Inflației, In Scădere, La 6.6% Conform datelor INS, rata anuală a inflației a coborât, în luna martie 2024, la 6.6%, de la 7.2%, valoare înregistrată cu o lună în urmă și...
#aprobare buget 2010, #Gheorghe Pogea buget , #stiri Gheorghe Pogea