Profitul reinvestit in tehnologie nu va mai fi impozitat

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 23:04
1461 citiri
Profitul reinvestit in tehnologie nu va mai fi impozitat
Foto: Curierul National (Ovidiu Nicolescu)

Ministerul Finantelor va lua in calcul pentru noul buget mai putin de o treime dintre masurile anti-criza propuse de patronate si sindicate, respectiv 20 dintre acestea, fiind dispus sa aloce pentru acestea 3 miliarde euro.

"Ministrul Finantelor a promis ca in luna urmatoare va fi modificat Codul Fiscal, astfel incat profitul reinvestit in tehnologie sa nu mai fie impozitat", potrivit presedintelui CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

"Efectul unei astfel de masuri ar viza aproape 150-200.000 de firme, iar sutele de milioane de euro care vor fi reinvestite in economie ar putea avea ca efect si crearea de noi locuri de munca", a spus presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu.

El a mai spus ca ministrul Finantelor le-a promis ca va fi accelerata finantarea investitiilor in infrastructura pentru generarea de noi locuri de munca si ca vor fi alocate aproape 65 milioane euro pentru reabilitarea termica a blocurilor.

Presedintele CNS cartel Alfa, Bogdan Hossu, a precizat ca in acest an vor fi alocate de la bugetul de stat pentru sustinerea masurilor anti-criza si investitii in infrastructura intre 9,5 si 10 miliarde euro.

Sindicalistii sustin ca toate masurile acceptate de ministrul Finatelor Publice, Gheorghe Pogea, vor fi discutate in forul de conducere al PD-L si PSD si abia dupa aceasta intalnire, care ar putea avea loc marti, se vor cunoaste exact masurile ce vor intra in programul anti-criza.

Reprezentantii sindicatelor si patronatelor au adaugat ca marti va avea loc o noua intalnire cu secretarul de stat din Ministerul Finantelor Publice Calalin Doica.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#profit reinvestit tehnologie, #masuri anticriza Boc, #Gheorghe Pogea , #stiri Gheorghe Pogea