Subunitate ISU, in nordul judetului

   

O subunitate a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Harghita a inceput sa functioneze in comuna Corbu, din nordul judetului si va deservi peste 10.000 de locuitori.

Potrivit reprezentantilor ISU Harghita, decizia infiintarii unui punct de lucru la Corbu s-a luat intrucat cea mai apropiata subunitate a Inspectoratului se afla la Toplita, oras situat la 40 de kilometri si se impunea reducerea timpului de reactie la interventii.

Sediul subunitatii nou-infiintate este amenajat in cladirea actualei primarii a localitatii Corbu, in dotarea acesteia afandu-se o autospeciala de interventie cu apa si spuma. Personalul punctului de lucru este format din 20 de subofiteri, organizati pe patru ture de serviciu. Potrivit ISU, raionul de interventie al subunitatii cuprinde un oras - Borsec -, 3 comune - Corbu, Bilbor si Tulghes - si 5 sate - Capu Corbului, Rachitis, Recea, Hagota si Pintic -, deservind aproximativ 10.500 de locuitori.

'Punctul de lucru din localitatea Corbu era o necesitate pentru o mai buna gestionare a situatiilor de urgenta in zona de N-E a judetului si reducerea timpului de raspuns si reactie la interventie in scopul salvarii de vieti omenesti si bunuri materiale', a afirmat seful ISU Harghita, col. Gheorghe Pop.
Vineri, 03 Octombrie 2008, ora 12:23
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
In trei localitati din judet incidenta cumulata in ultimele 14 zile a cazurilor a depasit 3 la mia de locuitori
In alte 17 localitati, rata de infectare este 1,5 cazuri la mia de locuitori In municipiul Odorheiu ...
Incidenta cazurilor cumulate a depasit cifra de 3 la mia de locuitori in Miercurea Ciuc
Primarul municipiului: sistemul sanitar este plin, iar daca situatia se agraveaza o sa ajungem in ...
PNL Harghita si-a stabilit lista pentru alegerile parlamentare
Listele sunt deschise de Sebastian Buzila la Camera Deputatilor, respectiv de Teodor Dobrean la ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor