Gheorghe Stefan, condamnat la 3 ani inchisoare cu executare in dosarul privind finantarea PDL

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 17:50
4017 citiri
Gheorghe Stefan, condamnat la 3 ani inchisoare cu executare in dosarul privind finantarea PDL
Foto: Arhiva Hepta.ro

Gheorghe Stefan, fost primar din Piatra Neamt, a fost condamnat vineri de Tribunalul Bucuresti la trei ani inchisoare cu executare, dupa ce si-a recunoscut vinovatia in dosarul privind finantarea ilegala a PDL.

Judecatorii au admis acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de Gheorghe Stefan cu procurorii DNA si au decis ca fostul primar sa primeasca o pedeapsa de trei ani inchisoare cu executare.

Instanta a mai dispus confiscarea sumei de 165.000 de euro de la Gheorghe Stefan, fiind mentinut sechestrul pana la concurenta sumei de 235.000 de euro.

In prezent, fostul primar se afla in penitenciar, el fiind condamnat definitiv in octombrie 2016 la sase ani inchisoare in dosarul Microsoft.

Pe 13 decembrie 2016, procurorii DNA Ploiesti au sesizat Tribunalul Bucuresti cu acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat cu Gheorghe Stefan, acuzat de trafic de influenta si folosirea influentei functiei de conducere intr-un partid politic in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Conform acestui acord, Gheorghe Stefan a acceptat sa primeasca 3 ani inchisoare si interzicerea pe o perioada de 3 ani, dupa executarea condamnarii, a unor drepturi: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru savarsirea infractiunilor.

Potrivit DNA, la nivelul anului 2009, in cadrul PDL a existat o intelegere intre secretarul general Vasile Blaga si vicepresedintele Gheorghe Stefan, in sensul obtinerii de bani pentru partid.

Potrivit acestei intelegeri, Gheorghe Stefan a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort sa numeasca la conducerea unei companii nationale din domeniul energiei o anumita persoana. Respectiva persoana a fost dispusa sa contribuie - indirect - la finantarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferentiala a unor contracte de achizitie publica catre diverse societati indicate.

Vezi care era mecanismul prin care Blaga si Pinalti au adus peste 2 milioane de euro la partid.

Procurorii mai sustin ca o serie de firme care aveau comportament de tip fantoma erau folosite de Gheorghe Stefan si Vasile Blaga pentru a scoate bani din companii nationale pentru PDL.

Cum ar putea schimba Elena Lasconi jocul pentru prezidențiale: ”Îi va crea probleme serioase lui Geoană”
Cum ar putea schimba Elena Lasconi jocul pentru prezidențiale: ”Îi va crea probleme serioase lui Geoană”
Reconfirmată la conducerea Primăriei Câmpulung Muscel, Elena Lasconi este favorită pentru preluarea președinției USR și ar putea fi și candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale....
Alegerile ar putea fi modificate drastic în timp record. „După ora 7 dimineața, organizarea nu mai revine AEP”
Alegerile ar putea fi modificate drastic în timp record. „După ora 7 dimineața, organizarea nu mai revine AEP”
Alegerile locale și europarlamentare 2024 au fost marcate de mai multe acuzații și situații controversate, de la fraudă electorală până la erori ale proceselor verbale, președinți de...
#Gheorghe Stefan condamnat finantare PDL , #DNA
  1. Membrii unei familii, găsiți morți în curtea unei case din Cluj. Erau îmbrăcați în costume de baie
  2. Momente ridicole la întâlnirea dintre Putin și Kim Jon-un. Gesturile de curtoazie exagerată care au stârnit amuzament pe internet VIDEO
  3. Atac cu drone rusești în cel mai occidental oraș al Ucrainei, aproape de granița cu Polonia. Un om a fost rănit
  4. Încă o țară europeană va fi apărată de Statele Unite. Armată americană va desfășura arme nucleare și baze permanente pe teritoriul acesteia
  5. Președintele Italiei vine în România. Ce semnificație importantă are vizita sa în diplomația celor două țări
  6. Țara lovită de un val de căldură extremă. Miliarde de oameni sunt chinuiți de cele mai mari temperaturi din ultimii ani
  7. Consilierii de probațiune, protest la Guvern. Nu și-au primit integral salariile de la începutul anului
  8. Explozii și flăcări uriașe după declanșarea unui incendiu la un depozit de muniție. Cel puțin o persoană a murit VIDEO
  9. Milionarii părăsesc în masă Marea Britanie. Care sunt previziunile sumbre care îi fac să fugă din Regatul Unit
  10. Caniculă în toată țară. În ce regiuni se vor înregistra cele mai mari temperaturi