Gheorghe Stefan Pinalti, condamnat la 3 ani si 9 luni de inchisoare, dupa ce a dat inapoi spaga de 226.967 de euro

Luni, 22 Iulie 2019, ora 13:56
9392 citiri
Gheorghe Stefan Pinalti, condamnat la 3 ani si 9 luni de inchisoare, dupa ce a dat inapoi spaga de 226.967 de euro

Fostul primar al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, cunoscut ca "Pinalti" a fost condamnat, luni, de Tribunalului Bucuresti la 3 ani si 9 luni de inchisoare cu executare intr-un dosar ce vizeaza Posta Romana. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Tribunalul Bucuresti a luat act ca suma de 226.967 euro primita de Gheorghe Stefan in savarsirea infractiunii de trafic de influenta a fost restituita.

Magistratii au dispus ridicarea sechestrului pe bunurile fostului primar, fiind respinsa ca nefondata actiunea civila formulata de partea civila CN Posta Romana SA.

Judecatorii au mentinut eliberarea conditionata in cazul lui Gheoghe Stefan. Fostul primar din Piatra Neamt a fost condamnat la inchisoare in dosarul Microsoft, si a fost liberat conditionat, in septembrie 2017, din Penitenciarul de Maxima Siguranta Ploiesti.

"Ia act ca persoana cumparatoare de influenta se gaseste in situatia prevazuta de art. 292 alin. 2 C.pen. (faptuitorul nu se pedepseste daca denunta fapta mai inainte ca organul de urmarire penala sa fi fost sesizat cu privire la aceasta) ", se mai arata in decizia instantei.

Disjuns din "Fabrica de timbre"

Procesul in care a fost condamnat Gheorghe Stefan este separat din dosarul "Fabrica de Timbre", trimis in instanta de DNA in martie 2017. Alaturi de fostul primar a fost judecat si omul de afaceri Marian Constantinof.

Potrivit anchetatorilor, in iulie - august 2009, Gheorghe Stefan, primarul municipiului Piatra Neamt si vicepresedinte al PDL, i-a propus lui Marian Constantinof ca, in schimbul unor sume de bani, isi va folosi influenta pe langa reprezentantii CNPR astfel incat sucursala "Fabrica de Timbre" a Postei Romane sa le atribuie unor societati comerciale, controlate de omul de afaceri, contracte avand ca obiect furnizarea de hartie.

Citeste si:
Florin Cîțu anunță că PNL nu renunță la ideea de guvern minoritar și acuză USR și PSD de „lipsă de concesie” VIDEO
Florin Cîțu anunță că PNL nu renunță la ideea de guvern minoritar și acuză USR și PSD de „lipsă de concesie” VIDEO
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 28 octombrie, că partidul său nu și-a schimbat mandatul și că merge mai departe cu un guvern minoritar, alături de UDMR. Acesta a acuzat apoi...
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Sursa: Ziare.com