Gheorghe Stefan, primarul din Piatra Neamt, urmarit penal in dosarul CNA

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 13:07
3249 citiri
Gheorghe Stefan, primarul din Piatra Neamt, urmarit penal in dosarul CNA
Foto: fcceahlaul.ro

Primarul orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a ajuns luni la DNA, unde urmeaza sa fie anuntat ca este urmarit penal intr-un dosar de dare de mita.

Gheorghe Stefan, care controleaza postul Giga TV, este pus sub urmarire penala "sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid", se arata intr-un comunicat DNA remis Ziare.com.

In acest dosar mai sunt implicati si deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, sefa CNA, Laura Georgescu, dar si Narcisa Iorga, membra a CNA.

Viorel Hrebenciuc, pus sub acuzare in dosarul interventiilor la CNA: Sunt o victima! (Video)

Joi, DNA a anuntat ca a dispus inceperea urmarii penale fata de Viorel Hrebenciuc, pentru folosirea influentei sau autoritatii in scopul obtinerii de bani sau alte foloase pentru sine sau alta persoana, in acest caz.

Procurorii anticoruptie sustin ca, la cererea "unei persoane care, direct sau indirect, prin intermediul membrilor familiei sale sau al apropiatilor, controleaza o societate comerciala detinatoare a unui post de televiziune", adica Gheorghe Stefan, Hrebenciuc a facut demersuri pentru a determina angajati ai CNA "sa revina asupra unei decizii".

Sefa CNA, Laura Georgescu, urmarita penal in dosarul Hrebenciuc: Nici vorba sa-mi dau demisia

Decizia CNA fusese de retragere a licentei pentru postul TV controlat de edilul din Piatra Neamt.

"Suspectul Hrebenciuc Viorel s-a folosit de influenta si autoritatea pe care le detine in calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte - membru al Comitetului Executiv National, organul de conducere si de decizie al partidului", se arata in comunicatul DNA.

Si presedintele CNA, Laura Georgescu, a fost chemata vineri la DNA pentru a i se comunica faptul ca este cercetata pentru infractiunea de abuz in serviciu.

Narcisa Iorga este invinuita in dosarul neregulilor de la CNA pentru instigare la folosirea influentei. Ea a fost cea care l-a indemnat pe primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, sa apelaze la deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, potrivit unor informatii aparute initial pe surse si confirmate ulterior de DNA.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Gheorghe Stefan DNA mita licenta, #Stefan Pinalti mita CNA, #Pinalti Piatra Neamt invinuit DNA , #stiri Gheorghe Stefan