Gheorghe Stefan, trimis in judecata in al optulea dosar de coruptie Posta Romana

Vineri, 03 Martie 2017, ora 12:37
4857 citiri
Gheorghe Stefan, trimis in judecata in al optulea dosar de coruptie Posta Romana
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fostul primar al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta in al optulea dosar de coruptie "Posta Romana".

Prejudiciul este de 2,2 milioane de lei, anunta DNA. Alaturi de Stefan vor fi judecati de catre magistratii Tribunalul Bucuresti doi fosti directori din compania nationala si doi oameni de afaceri.

Procurorii il acuza pe Gheorghe Stefan ca, in perioada iulie-august 2009, i-a propus omului de afaceri Marian Constantinof, trimis in judecata pentru spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu, ca, in schimbul unor bani, sa isi foloseasca influenta pe langa reprezentantii Companiei Nationale Posta Romana astfel incat sucursala "Fabrica de Timbre" a companiei sa le atribuie unor societati comerciale, controlate de omul de afaceri, contracte avand ca obiect furnizarea de hartie.

Ei arata ca un prim pas pentru atribuirea contractelor catre firmele controlate de Constantinof a fost numirea, in 8 septembrie 2009, cu sprijinul lui Stefan, a lui Cosmin Dragos Mihailescu la conducerea "Fabricii de Timbre".

Mihailescu, trimis si el in judecata pentru abuz in serviciu, era un apropiat al lui Constantinof si a avut sarcina sa controleze si sa manipuleze procedurile de achizitie publica, mai spun procurorii.

Anchetatorii arata ca "Fabrica de Timbre" este o sucursala fara personalitate juridica a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), aceasta putand achizitiona doar hartie care nu era produs finit, pentru executarea comenzilor venite de la centrala Postei si de la terti.

Potrivit acestora, Mihai Chebac, trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu, numit si mentinut in functia de director al Directiei Dezvoltare din CNPR cu sustinerea lui Gheorghe Stefan, a trimis catre "Fabrica de Timbre" o nota de comanda pentru furnizarea unei cantitati nejustificate de hartie, mult mai mare decat necesarul subunitatilor postale.

Procurorii mai arata ca s-a constituit un circuit scriptic, fictiv in mare parte, care atesta preluarea de catre "Fabrica de timbre" a cantitatii de hartie de la societatile comerciale ale lui Marian Constantinof si predarea ei spre prelucrare la SC Romkuvert SRL, reprezentata de Dorin Laurian Firuti, si el inculpat pentru abuz in serviciu.

Astfel, Firuti a confirmat receptia pentru prelucrare a 828.413 kg de hartie, desi a primit doar o mica parte din aceasta cantitate, spun anchetatorii.

Valoarea totala a prejudiciului cauzat Companiei Nationale Posta Romana este 2.215.678 lei, suma cu care aceasta s-a constituit parte civila, mai arata anchetatorii.

Procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile si imobile ce apartin inculpatilor Gheorghe Stefan, Cosmin-Dragos Mihailescu, Mihai Chebac, Dorin-Laurian Firuti, Romkuvert SRL si Romkuvert IND SRL.

DNA precizeaza ca, anterior, au fost trimise spre judecare alte sapte dosare avand ca obiect infractiuni care au determinat prejudicii in dauna Companiei Nationale Posta Romana, in trei dintre ele fiind pronuntate decizii de condamnare definitiva.

Fostul vicepresedinte al PDL Gheorghe Stefan a fost condamnat in 13 ianuarie 2017, de Tribunalul Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu executare, dupa ce a recunoscut ca a facut trafic de influenta si si-a folosit functia pentru a obtine ilegal bani pentru partid, in aceeasi cauza fiind acuzat si fostul secretar general al PDL Vasile Blaga.

Gheorghe Stefan executa din octombrie 2016 pedeapsa de sase ani de inchisoare in dosarul "Microsoft".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Gheorghe Stefan nou dosar coruptie, #Gheorghe Stefan Posta Romana, #Gheorghe Stefan coruptie, #Gheorghe Stefan dosare , #stiri Gheorghe Stefan