Colegul de generație care nu-l iartă pe Gică Hagi: ”Mi se pare mai grav că lumea râde de el”

Duminica, 19 Februarie 2023, ora 18:33
4486 citiri
Colegul de generație care nu-l iartă pe Gică Hagi: ”Mi se pare mai grav că lumea râde de el”
Gică Hagi

Fostul mare internațional Gică Hagi (58 de ani) e în centrul unor declarații acide făcute de colegul de generație Dănuț Lupu (55 de ani).

”Domnule, eu nu înţeleg de ce s-a creat toată isteria asta după ce eu am declarat că Hagi nu este ”Regele” fotbalului românesc.

Haideţi să o lămurim o dată pentru totdeauna, ca să fie foarte clară treaba: din punctul meu de vedere, da, Hagi nu este regele fotbalului şi am să mă explic.

Pentru mine, ”Regele” fotbalului românesc este Dobrin şi o spun aici doar din punct de vedere fotbalistic, al tehnicii pe care o avea Dobrin şi care era net superioară lui Hagi. Aşa cred eu, aşa văd eu lucrurile.

Dobrin nu avea viteza lui Gică Hagi, total de acord, dar tehnic vorbind, eu cred că a fost şi va rămâne cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor şi lui aş putea să-i atribui titulatura de ”Rege” al fotbalului.

Vreau să se mai înţeleagă un lucru: eu n-am absolut nimic cu fotbalistul Gică Hagi, cu antrenorul Gică Hagi, îl consider unul dintre cei mai mari jucători români, din istoria fotbalului nostru, dar nu ”Rege”, a spus Dănuţ Lupu pentru Orange Sport.

Dănuţ Lupu susţine a mai spus că Gică Hagi a fost depășit net de Belodedici ca performanțe, amintind și de greșelile de exprimare ale actualului antrenor și patron de la Farul.

”Dacă e să o luăm după rezultate, că vorbim de fotbal, atunci Belodedici ar trebui să fie în faţa lui Gică Hagi, pentru că are două Cupe ale Campionilor câştigate.

Este singurul jucător român care ridicat Cupa Campionilor Europeni cu două echipe diferite (n.r. cu Steaua şi cu Steaua Roşie Belgrad). De ce nu l-am pune în faţa lui Gică Hagi? Pentru că, normal, rezultatele vorbesc de la sine aici.

Şi încă ceva. Când Gică mai face unele greşeli de exprimare mi se pare mai grav că lumea râde de el când face acele greşeli, decât faptul că eu nu-l consider ”Regele” fotbalului.

Acei oameni care râd de Hagi când el face acele greşeli, în acele momente nu-l mai consideră ”Regele” fotbalului?”, a mai spus Dănuţ Lupu.

#Gica Hagi, #Danut Lupu, #coleg, #generatie , #stiri fotbal