"Pe Hagi îl bag la... și restul. El a fost în lot la Real Madrid și Barcelona!" Atac cu talpa la "Rege" din partea unui coleg de generație

Marti, 14 Februarie 2023, ora 16:05
6105 citiri
"Pe Hagi îl bag la... și restul. El a fost în lot la Real Madrid și Barcelona!" Atac cu talpa la "Rege" din partea unui coleg de generație
Gică Hagi

Un fost mare fotbalist român consideră că Hagi nu merită titulatura de Rege al fotbalului românesc.

Fostul jucător Dănuț Lupu, despre care se spune că nu prea a avut loc la echipa națională din cauza lui Hagi, a avut un discurs dur la adresa Regelui.

Lupu a spus că Hagi nu a fost un jucător esențial pentru Real Madrid și Barcelona și că nu poate fi considerat cel mai mare fotbalist român din toate timpurile.

"Hai să-ți spun ceva. Jos pălăria în fața lui Gică ca fotbalist, dar a jucat doar la Galatasaray și echipa națională. La echipa națională, la ce jucători eram pe vremea aia, nu era greu să joci doar când ai mingea. Execuții, jos pălăria, nu îi reproșează nimeni nimic, dar nici lumea nu poate să îmi impună mie că e 'Rege". Da! (n.r - Dobrin a fost 'Rege'). Gândește-te că Dobrin a stat trei săptămâni în Spania, s-au rugat ăia de la Real Madrid de el și el n-a vrut să stea. Gândește-te că Balaci, la 28 de ani, nu se accidenta.

Nu, la Real Madrid și Barcelona nu a jucat (n.r - Hagi), ci a făcut parte din lot. Hai să fim serioși! A jucat la Galatasaray și la echipa națională.

La Brescia? Uitați-vă câte meciuri are în trei ani de zile (n.r - a jucat două sezoane la Brescia). El, la un moment dat, m-am certat cu el tot din cauza faptului că vorbea urât de nea Mircea (n.r - Mircea Lucescu). Dacă nea Mircea nu îl ținea trei ani la Brescia, Gică era într-o perioadă foarte proastă și putea să dispară. Și totuși, nea Mircea l-a ajutat enorm de mult. N-a avut o perioadă acum vreo 10 ani când întreba ce antrenor e nea Mircea? Răutăți din astea de generație, că era cu nea Puiu (n.r - Anghel Iordănescu)", a spus Dănuț Lupu, la Fanatik.

Lupu crede că alți jucători au fost nedreptățiți.

"Sunt mulți jucători care meritau să joace la echipa națională și din cauza răutății dintre ei nu au jucat. Care e problema? Gică Craioveanu nu merita? Merita, nu a jucat. Eu am 14 convocări. Gândește-te că eu, în perioada 1996-1999, am jucat la Rapid și nu eram la echipa națională. Nu spun că nu erau fotbaliști pe vremea aia, dar lotul meritam să îl prind. L-au prins Chiriță, l-au prins alții...

Eu niciodată nu m-am comparat cu Gică Hagi sau n-am vrut să-i iau locul. Nu știu de unde a venit chestia asta. După părerea mea, a fost Dobrin și restul. Așa, și Balaci a fost uriaș. Eu n-am spus că Hagi nu a fost fotbalist. Pe Hagi îl bag la restul, după Dobrin. Și la mașini spui Mercedes și restul. Când spun 'și restul', mă refer la următorii 4-5, nu la două milioane de fotbaliști sau câți sunt la ora asta actuală. Hagi a fost unul dintre primii 3-4 fotbaliști, dar nu primul", a mai spus Lupu.

Hagi, la Real Madrid (1990-1992): 84 de meciuri, 20 de goluri, o pasă decisivă. A câștigat o Supercupă a Spaniei.

Hagi, la Barcelona (1992-1994): 51 de meciuri, 11 goluri, 5 pase decisive. A câștigat o Supercupă a Spaniei.

#Gica Hagi, #Danut Lupu, #hai real madrid, #hagi barcelona, #hagi dobrin, #balaci , #stiri fotbal