Gica Petrescu restantier la intretinere, desi e mort de 5 ani
Gica Petrescu / stiri Gica Petrescu
Regretatul cantaret de muzica de petrecere, Gica Petrescu, apare restantier la intretinere, desi e mort de cinci ani. Apartamentul in care a locuit acesta, si care se afla in centrul Bucurestiului, a ramas al nimanui, pentru ca nimeni nu i-a revendicat bunurile. Astfel ca in timp s-a acumulat o datorie la intretinere de 37 de mii de lei, informeaza Antena 3. Asociatia de proprietari a incercat sa recupereze banii in instanta, insa procesul treneaza de cativa ani, mai precizeaza sursa citata. Potrivit vecinilor artistului, de cand acesta a murit, nimeni nu a mai intrat in apartament. Singura mostenitoare este o nepoata, din partea sotiei cantaretului, insa aceasta nu s-a aratat interesata.
Averea lui Gica Petrescu a ramas nerevendicata
Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 11:23 - Averea lui Gica Petrescu a ramas nerevendicata
Gica Petrescu / stiri Gica Petrescu
La mai bine de trei ani de la moartea maestrului Gica Petrescu, locatarii blocului din centrul Capitalei, unde a locuit artistul, sustin ca pana in prezent nu a aparut niciun mostenitor al averii sale. Mai mult, apartamentul in care a locuit Gica Petrescu produce doar datorii, pana in prezent suma adunata fiind de aproximativ 5.000 de euro. Potrivit declaratiilor vecinilor, singura...
Aplauze pentru maestrul Gica Petrescu pe ultimul drum
Marti, 20 Iunie 2006, ora 21:33 - Aplauze pentru maestrul Gica Petrescu pe ultimul drum
Gica Petrescu / stiri Gica Petrescu
La cimitirul Bellu din Capitala au fost prezenti peste o mie de oameni pentru a-l conduce pe Gica Petrescu pe ultimul sau drum. Prietenii, rudele, apropiatii si admiratorii au petrecut aproape trei ore in soarele de pe aleile cimitirului. Slujba religioasa a inceput in jurul orei 12.00 si a durat aproximativ o ora, timp in care sute de oameni au adus flori si lumanari. Personalitati...
Omagiu maestrului Gica Petrescu
Luni, 19 Iunie 2006, ora 12:21 - Omagiu maestrului Gica Petrescu
Gica Petrescu / stiri Gica Petrescu
Inca de dimineata, la sala de concerte a Radiodifuziunii Romane s-au adunat zeci de oameni, pentru a-i aduce un ultim omagiu maestrului Gica Petrescu. Celebrul interpret a trecut in nefiinta duminica, la varsta de 91 de ani. La ora pranzului au loc o serie de luari de cuvant din partea unor personalitati ale muzicii si societatii romanesti. In sala unde se afla corpul neinsufletit,...
Gica Petrescu a incetat din viata
Duminica, 18 Iunie 2006, ora 16:46 - Gica Petrescu a incetat din viata
Gica Petrescu / muzica
Gica Petrescu a incetat din viata duminica dimineata. La varsta de 91 de ani, el a trecut in nefiinta, ramanand insa "o adevarata istorie a muzicii usoare romanesti". Gica Petrescu s-a nascut pe 2 aprilie 1915. A debutat la varsta de 18 ani, dupa terminarea Liceului "Gh.Sincai", intr-o formatie studenteasca. Intr-o cariera de peste 70 de ani, Gica Petrescu a lansat peste o mie de...

Despre Gica Petrescu

Gica Petrescu a fost unul dintre cei mai cunoscuti si indragiti cantareti de muzica usoara si populara din tara noastra.

Nascut pe 2 aprilie 1915, in Bucuresti, Gica Petrescu a fost casatorit  timp de 34 de ani cu scriitoarea Cezarina Moldoveanu. Dupa moartea sotiei, in 1989, Gica Petrescu a refuzat mult timp sa sustina spectacole. Pana la urma insa a revenit pe scena pe care o adora.

Cantaretul a debutat la varsta de 16 ani si a cantat peste 1500 de piese in cei 70 de ani pe care i-a dedicat muzicii, iar slagarele sale au devenit nemuritoare.

A trait 91 de ani si ne-a uimit pe toti cu vitalitatea pe care o arata pe scena chiar si in ultima parte a vietii, reusind sa cante live chiar si la varsta sa inaintata. A avut o viata fabuloasa, a calatorit peste tot in lume si a fost iubit de cateva generatii de romani.

In mai 2003, ca recunoastere a intregii sale cariere artistice, presedintele Ion Iliescu i-a acordat maestrului Gica Petrescu Ordinul national Steaua Romaniei in grad de Cavaler.

Gica Petrescu a murit pe 18 iunie 2006, in Capitala, si a fost inmormantat la Cimitirul Bellu.

Gica Petrescu
Gica Petrescu

Data nasterii: 2 aprilie 1915

Decedat: 18 iunie 2006

Cariera:  cantaret muzica de petrecere si populara

Evenimente importante:  - in august 1989 i-a murit sotia

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Gica Petrescu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.