Ziare.com

Dosarul Transferurilor: De ce a fost condamnat Gica Popescu la 3 ani, o luna si 10 zile de inchisoare

de Marius Doroftei, Editor Ziare.com
Vineri, 07 Martie 2014, ora 15:09

   

Dosarul Transferurilor: De ce a fost condamnat Gica Popescu la 3 ani, o luna si 10 zile de inchisoare
Una dintre cele mai arzatoare probleme puse dupa anuntarea verdictului in Dosarul Transferurilor o reprezinta condamnarea lui Gica Popescu, fostul capitan al Romaniei si al Barcelonei primind o condamnare de trei ani, o luna si zece zile de inchisoare.

Foarte putini au inteles cum de au ajuns cele doua judecatoare la aceasta pedeapsa, surprinzatoare fiind, mai ales, cele 10 zile.

Lucrurile se simplifica dupa o citire atenta a sentinei data de Curtea de Apel. Aflam astfel ca Gica Popescu a primit nu una, ci trei condamnari, dupa cum urmeaza:

(1) In baza art. 12 din Legea nr. 87/1994 cu aplic. art. 35 alin. 1 din Codul penal si art. 75 alin. 2 lit. a in ref. la art. 76 alin. 1 din Codul penal condamna pe inculpatul POPESCU GHEORGHE la pedeapsa de 1 an si 4 luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata si 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b si g (constand in calitatea de reprezentant al unui club de fotbal) din Codul penal (2).

(3) In baza art. 29 alin. 1 lit. a din Legea nr. 656/2002 republicata cu aplic. art. 75 alin. 2 lit. a in ref. la art. 76 alin. 1 din Codul penal condamna pe acelasi inculpat la pedeapsa de 2 ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani.

Cele doua judecatoare i-au aplicat lui Gica Popescu pedeapsa cea mai mare, adica doi ani de inchisoare, plus un spor de pedeapsa, care a devenit obligatoriu dupa intrarea in vigoare a noului Cod Penal.

Iar acum se spulbera si misterul celor 10 zile. Potrivit articolului 39 din noul Cod Penal, atunci "cand s-au stabilit numai pedepse cu inchisoare, se aplica pedeapsa cea mai grea, la care se adauga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite".

De-acum e matematica elementara. Din cele tei condamnari eliminam una de doi ani, cea care este considerata pedeapsa principala. Ramane o condamnare de un an si patru luni plus inca una de doi ani. Adica 40 de luni de inchisoare. Impartim la trei si aflam sporul de pedeapsa aplicat "Baciului" - 13,3 luni.

Adica un an, o luna si 10 zile, care adaugati la cei doi ani din condamnarea principala ne dau pedeapsa pe care Popescu a inceput s-o execute la penitenciarul Rahova.

Dosarul Transferurilor: Inchisoare cu executare pentru toti inculpatii, inclusiv Gica Popescu

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, marti, la inchisoare cu executare pe cei opt oameni de fotbal implicati in Dosarul Transferurilor, dupa cum urmeaza:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni
Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni
Victor Becali - 4 ani si 8 luni
George Copos - 3 ani si 8 luni
Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni
Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni
Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni
Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile

Condamnatii au ajuns dupa gratii inca de marti, cinci predandu-se singuri iar trei fiind "saltati" de politisti.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9022 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bravo Ioane,raspuns corect ,m-ai uimit !

Indiferent de persoana,Justitia sa-si faca datoria .
Numai asa vom intra si noi in randul tarilor civilizate din Europa.
Numai asa vom obtine respectul lor.

 

Nu credeam

s-ajung s-o spun dar si.. pe mine.Deci era nevoie sa treaca-n opozitie ca sa ajunga sa gindeasca liber.

Un hot, un evazionist, pentru care alti compromisi, cer eliberarea.

Pentru ce Zgonea ?

 

Buna trezire la realitate Ioane !

De scapa juvetele,in mod sigur ai fi afirmat ca e din cauza lui Basescu !!?

Scapa pentru ca da spagi

Deja sunt unii care cer gratierea.
Motivul aparent: cariera de fotbalist bun;
Motivul adevarat: interesele banesti prezente si viitoare.
Adevar, dreptate sunt cele mai mari MINCIUNI in capitalism.

Leonardo da Vinci :

Cine nu pedepseste nedreptatea, porunceste ca ea sa fie facuta. Aviz amatorilor.Ai gresit,trebuie sa platesti.

 

Noul cod penal este prea bland.

De ce un spor de o treime din celelalte pedepse? De ce nu toate pedepsele cumulate? Daca un infractor comite mai multe infractiuni, sa execute pedeapsa prevazuta pentru fiecare din ele, asa mi se pare corect. Dupa fapta, si rasplata.

 

Din nou gresesti !

Sistemul care ti-ar place tie ar fi cel american in care oamenii sunt condamnati la pedepse de 189 de ani inchisoare (pe care nu-i vor executa niciodata deoarece nimeni nu traieste atat). Hai sa-ti dau un exemplu de aplicare a noului cod penal. Presupunem ca cineva comite 4 infractiuni concurente.Pentru una din ele i se aplica o pedeapsa de 4 ani iar pentru celelalte 3 cate o pedeapsa de 3 ani fiecare. Asta inseamna ca pedeapsa va fi 4 ani + 1/3 din 9 ani deci 4 ani+3 ani=7 ani.In vechiul sistem sporul nu era obligatoriu si in plus era de maximum 2 ani ,de nu ma-nsel. Concluzia: noul sistem este mai aspru din acest punct de vedere.

Sistemul american e nascut din perpetuarea legilor sclaviei!

Cu pedepse de 150, de 200 de ani, e imposibil ca acel om sa mai fie liber vreodata!
Legislatzia americana lasa in trecut posibilitatea ca oamenii sa fie sclavi!
Prin cumul de pedepse, de la o incalcare marunta de lege potzi sa ajungi la aberatzii juridice!
America e o tzara inchipuita de evrei, un experiment la fel ca Rusia comunista, un model esuat, cel mai perimat sistem de justitzie!

Ce frate te-au oprit la aeroport

De-i maninci de *** pe Americani, sau poate ai facut o vizita la bancomate si te-au prins de-ai devenit sclavul lui Baba la bulau. Tu n-ai capacitate sa-ntelegi ceva din sistemul American pe care toti il urasc si pe care majorittatea il cauta. Ipocrizia este la ea acasa pe acest forum si multi care se-nvirt in anonimat vomita venin despre tot felul de subiecte de la evrei la Americani la capitalismetc. Se pare ca Romanii de rind tinjesc dupa mama Rusia si il asteapta pe Putin cu vaselina pregatita ca sa se-ntoarca la viata in gri de odinioara. Eu va doresc sa vi se-ndeplineasca visele si Rusii sa va violeze familia ca dupa al doilea razboi mondial, ca s-aveti urmasi blonzi cu ochii albastrii. Noi cei care traim in regimul sclavagist impus de Americani suferim in surdina dar ne-am adaptat cu stapinul si se pare ca suntem multumiti cu acest pamint blestemat condus de evrei care care ne terorizeaza zilnic cu tot felul de timpenii de la joburi pentru toti, la barci si iahturi, case pentru toti, asistenta medicala care nu are comparatie in lume, entertainment din plin la care se benocleaza tot globul, la libertatea sa devi un antreprenor independent de pregatirea scolara, si la viitorul asigurat pe care copiii nostri il au aici, bineinteles condusi de marii stapini ai sclaviei. Grea e viata cind ai totul, ma-ntristez doar gindindu-ma. You fucking retard get a life and die!!!

Ca la americani . Ia inculpatul 187 de ani dupa care e liber

sa faca ce vrea.

dupa 187 de ani e recuperat pt societate, ...

Potzi lua 187 de ani daca nu-ti platesti amenda de parcare, daca-l injuri pe politst, daca apoi mergi sa bei ceva de nervi si beat asa cazi pe strada si in cadere spargi o vitrina la un magazin de bijuterii!
Deci esti vinovat de ultraj, purtare indecenta, tentativa de talharie si daca cioburile ranesc alt trecator avem si tentativa de omor, poti lua si 200 de ani!

cum de ce?

de 'otz!.....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor