Iata cum a scapat Gica Popescu de 211 zile de inchisoare

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 12:52
5973 citiri
Iata cum a scapat Gica Popescu de 211 zile de inchisoare
Foto: Captura ProTV

Gica Popescu, fostul capitan al nationalei Romaniei, dar si al Barcelonei, este foarte aproape de a fi eliberat conditionat din inchisoare, desi a executat efectiv numai jumatate din pedeapsa de trei ani, o luna si zece zile de detentie.

In sedinta de luni a Judecatoriei Sectorului 4, acolo unde s-a judecat solicitarea "Baciului" de a fi pus in libertate, a fost dezvaluita si o parte a dosarului sau.

Cotidianul Gazeta Sporturilor scrie ca Popescu a executat efectiv 570 de zile de inchisoare din condamnarea totala de 1.137 de zile de detentie.

In procesul verbal care insoteste dosarul, comisia de specialitate din cadrul penitenciarului Jilava scrie ca Popescu a castigat 211 zile, perioada redusa din condamnare, ca urmare a activitatii din spatele gratiilor.

Concret, fostul fundas a participat la "88 de concursuri tematice, dezbateri, cercuri de lectura, recenzii de carte, redactare de reviste, module de Initiere IT, Marii imperii, Educatie economica, Literatura romana, dar si la programele Educatie prin sport, Cuvantul care zideste, Laudati pe Domnul, Biserica Ortodoxa Romana si Forta si culturism", noteaza sursa citata.

In dosarul lui Popescu se mai arata ca acesta a elaborat, in perioada septembrie 2014 - martie 2015, nu mai putin de patru lucrari stiintifice, o a cincea fiind in prezent in lucru.

Cartile lui Popescu nu au fost prezentate nici macar cu titlurile lor in dosarul depus la instanta, motiv pentru care procurorul DNA a anuntat ca se opune eliberarii conditionate.

Judecatoria Sectorului 4 a aprobat solicitarea lui Popescu, insa sentinta nu este definitiva, putand fi atacata de DNA la Curtea de Apel.

Pana la o decizie definitiva, Gica Popescu ramane in inchisoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Gica Popescu eliberat conditionat, #Gica Popescu condamnare inchisoare, #Popescu zile inchisoare , #DNA