Gica Popescu, solutia imorala pentru fotbalul romanesc

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 05 Iulie 2013, ora 21:16
2173 citiri
Gica Popescu, solutia imorala pentru fotbalul romanesc

Gica Popescu a anuntat, joi, ca s-a decis sa candideze la alegerile FRF de anul viitor. Din pacate pentru fostul mare fotbalist roman si pentru microbistii din tara noastra, anuntul vine intr-un moment in care "Baciul" pare mai mult o solutie imorala decat una salvatoare.

In urma cu opt ani, Popescu era vazut de multi ca omul potrivit pentru a inlocui regimul lui Mircea Sandu. Era un fost capitan al echipei nationale, un investitor de succes in "sportul-rege", avand o scoala de fotbal care scotea talent dupa talent, avea un nume si un renume pe care voia sa le puna in serviciul nostru.

Dupa opt ani, Gica Popescu vrea din nou sa fie sef al fotbalului romanesc. De aceasta data, el nu mai candideaza impotriva lui Mircea Sandu si a sistemului acestuia, ci alaturi de "Nas", pe care il va numi chiar presedinte de onoare daca va fi ales.

Mai mult, oamenii lui Mircea Sandu vor ramane la randul lor in Federatie si vor continua sa lucreze la fel ca pana acum.

Dupa opt ani, Scoala de Fotbal "Gica Popescu" este in insolventa. Fostul international a sistat investitiile in acel proiect, care pare ca se indreapta catre faliment, desi el sustine contrariul. "Baciul" a incercat sa se implice si la formatia Chindia Targoviste, un alt proiect esuat din moment ce echipa tocmai a retrogradat in Liga 3.

Poate cel mai important aspect al ultimilor opt ani, din perspectiva lui Gica Popescu, este "dosarul Transferurilor". Fostul fundas a fost achitat la prima instanta, a fost condamnat la trei ani de puscarie la cea de-a doua, in timp ce Curtea Suprema a casat sentinta si a trimis cazul spre rejudecare.

Popescu are dreptate atunci cand spune ca, in momentul de fata, el este achitat. Uita insa sa mentioneze ca si asa, achitat, are "calilatea" de invinuit intr-un dosar penal. Dosar ce are legatura directa si deloc magulitoare cu fotbalul.

Ba chiar fostul idol al tribunelor ne arata ca respecta mai mult UEFA decat il respecta pe microbistul roman. Asta pentru ca Popescu s-a autosuspendat din functia de membru al Comisiei de Disciplina de la Nyon pana la finalizarea procesului sau, insa la Bucuresti vrea sa fie presedinte al FRF si ne spune ca este, momentan, achitat.

Sunt doar cateva amanunte care arata schimbarea profunda pe care a suferit-o Gica Popescu in ultimii opt ani.

Sigur ca, daca il comparam cu actuala conducere, "Baciul" este o solutie mai buna. Mult mai buna. Asta nu inseamna ca este cea mai buna sau cea mai morala solutie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Gica Popescu FRF, #Gica Popescu alegeri FRF, #Gica Popescu presedinte FRF , #FRF