Gică Popescu, anunț trist: "Mi-e teamă că vom sări şi peste următoarea Cupă Mondială"

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 11:18
2055 citiri
Gică Popescu, anunț trist: "Mi-e teamă că vom sări şi peste următoarea Cupă Mondială"
Gică Popescu. Foto: Facebook

Fostul mare fotbalist Gheorghe Popescu a declarat, pentru AGERPRES, că îi este teamă că echipa naţională de fotbal a României va rata prezenţa şi la următoarea ediţie a Cupei Mondiale, totul depinzând de "examenul" calificării la Campionatul European.

"Asta este cea mai grea întrebare. E greu de spus când vom mai ajunge la o Cupă Mondială. Îmi e teamă că vom mai aştepta. Aşa cum merg lucrurile acum, îmi este teamă că vom sări şi peste următoarea ediţie. Avem un examen acum, cu calificările pentru Europene, dacă nu putem să ne calificăm în grupa aceasta, pe care nici noi nu am fi putut să o alegem mai bine, atunci vom avea mult de tot de aşteptat", a declarat Popescu pentru AGERPRES.

În ceea ce priveşte ediţia din acest an a Cupei Mondiale, Popescu merge pe mână Braziliei, despre care afirmă că are cel mai valoros lot.

"Sunt multe echipe care pot fi considerate candidate pentru câştigarea Cupei Mondiale din acest an. Întotdeauna au fost Brazilia, Germania, Franţa, Argentina. Eu merg pe Brazilia. Şi merg pe Brazilia fără să am vreo favorită, nu pentru că vreau eu să câştige Brazilia. Dar cred că este echipa cu lotul cel mai bun", a afirmat actualul preşedinte al clubului Farul Constanţa.

El se aşteaptă ca şi la competiţia din Qatar să apară o echipă surpriză dintre cele mai slab cotate: "E greu de spus înainte de Mondial ce echipă ar putea fi surpriza turneului. Întotdeauna, în timpul unui Campionat Mondial au apărut surprize, dar e greu de spus care ar putea fi anul acesta".

Referitor la faptul că marii fotbalişti Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi vor disputa ultimul lor Mondial, Popescu a afirmat că este normal având în vedere vârsta celor doi.

"E normal ca şi Messi şi Ronaldo să ajungă la un ultim Mondial. Cât să joace şi ei, pentru că sunt la o vârstă foarte înaintată? Cristiano Ronaldo se apropie de 40 de ani, deci este deja pensionar, iar Messi nu mai poate să fie la nivelul la care a fost în anii anteriori. Şi atunci este normal să ia o astfel de decizie", a mai spus fostul căpitan al Barcelonei.

Gheorghe Popescu, 55 de ani, a participat cu echipa naţională de fotbal a României la trei turnee finale ale Cupei Mondiale, 1990, 1994 şi 1998, şi la două ediţii ale Campionatului European, în 1996 şi 2000.

El a fost căpitan al echipei FC Barcelona, cu care a câştigat Cupa Cupelor, iar cu Galatasaray a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei. Echipa naţională de fotbal a României nu s-a mai calificat la Cupa Mondială de la ediţia din 1998, din Franţa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Gica Popescu, #Gica Popescu nationala Romania, #Campionatul Mondial de Fotbal Qatar , #nationala