Gică Popescu, despre criza de la echipa națională: ”Nu știu care sunt planurile federației cu Iordănescu”

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 08:40
1911 citiri
Gică Popescu, despre criza de la echipa națională: ”Nu știu care sunt planurile federației cu Iordănescu”
Gică Popescu

Fostul căpitan al echipei naţionale Gheorghe Popescu a declarat, luni seară, la Prima TV, că victoria cu Bosnia-Herţegovina a fost în zadar, subliniind că retrogradarea tricolorilor în Divizia C a Ligii Naţiunilor s-a produs în urma înfrângerilor cu Muntenegru.

"Nu ne putem bucura de victorie, a fost în zadar. Muntenegru, ca şi Bosnia, fiind sigure de locul în clasament, au jucat cu echipa a doua. Retrogradarea s-a produs la cele două înfrângeri cu Muntenegru. Nu ştiu care sunt planurile federaţiei cu Iordănescu. Un antrenor este ţinut în funcţie de rezultate, din păcate Edi nu le-a avut, echipa a retrogradat. Putem spune că a avut o perioadă de insuccese", a spus Popescu.

Reprezentativa României a învins, luni seară, pe Stadionul Giuleşti, cu scorul de 4-1, selecţionata Bosniei, în ultima etapă a Grupei 3 din Divizia B a Ligii Naţiunilor. Tricolorii încheie grupa pe ultimul loc, astfel că au retrogradat în Divizia C. Bosniacii, care au terminat pe prima poziţie, au promovat în Divizia A.

Au marcat Man ’38, Puşcaş ’73, ‘86 şi Raţiu ’79 pentru tricolori, respectiv Dzeko ’77 pentru bosniaci.

La celălalt meci din grupă, Muntenegru – Finlanda, scor 0-2. În minutul 17, de la muntenegreni a fost eliminat Tomasevici. Au marcat Antman ’47 şi Kallman ’53.

Clasamentul final al grupei: 1. Bosnia – 11 puncte, 2. Finlanda – 8 puncte, 3. Muntenegru – 7 puncte, 4. România – 7 puncte.

Bosnia şi Herţegovina a promovat în Divizia A, iar România a retrogradat în al treilea eşalon valoric.

#Gica Popescu, #nationala, #Edi Iordanescu , #nationala