Primele declaratii ale lui Gica Popescu in calitate de consilier al premierului: Iata ce spune despre noile stadioane

Luni, 12 Martie 2018, ora 16:58
5005 citiri
Primele declaratii ale lui Gica Popescu in calitate de consilier al premierului: Iata ce spune despre noile stadioane
Foto: Facebook/ Gheorghe Popescu

Consilier onorific al premierului Viorica Dancila, Gica Popescu a vorbit pentru prima data in aceasta calitate oficiala despre constructia de stadioane din Bucuresti.

El spune ca pana la startul Euro 2020 capitala Romaniei va avea trei arene moderne. Fostul capitan al echipei nationale a Romaniei a evitat sa vorbeasca despre Dinamo, cel de-al patrulea stadion pe care tara noastra si-a asumat sa il reconstruiasca la primirea organizarii competitiei din partea UEFA.

"Legat de stadiul proiectului, eu sunt foarte increzator ca acest eveniment se va organiza la Bucuresti pentru ca tara noastra a trecut printr-o astfel de experienta in 2012 cand a gazduit finala Europa League. Iar avand aceasta experienta, cred ca organizarea EURO 2020 nu va fi altceva decat o repetare de patru ori a acelei finale din 2012. Bineinteles ca sunt lucruri care trebuie facute mai bine decat s-au facut atunci. De doua luni de cand ma ocup de acest proiect am avut timp sa ma uit pe acesta. Am avut multe discutii cu cei de la CNI legate de durata de construire a acestor stadioane. Din planificarile care s-au facut, se pare ca in martie 2020 vor fi gata trei stadioane. Deci echipele participante la EURO 2020 se vor putea antrena pe cele trei stadioane, Rapid, Arcul de Triumf si Steaua", a spus Popescu.

El este optimist insa ca Bucurestiul va ramane unul dintre orasele care vor gazdui EURO 2020.

"In luna ianuarie am acceptat coordonarea proiectului privind organizarea EURO 2020. Ulterior am avut o discutie cu noul premier, doamna Dancila, care mi-a spus ca doreste sa colaboram. Mi-a spus ca doreste ca impreuna cu doamna ministru Ioana Bran si cu managerul de proiect de la FRF sa coordonez proiectul acesta. Saptamana trecuta am avut o intalnire in cadrul comitetului interministerial pentru ca am dorit sa vedem stadiul actual al proiectul. Vazand ca erau foarte multe persoane in acest comitet care nu stiau care le sunt atributiunile am solicitat ca pana pe 13 martie sa ni se prezinte o situatie exacta a lucrurilor facute si a celor care urmeaza sa fie facute, iar fiecare institutie in parte sa isi organizeze propria foaie de parcurs. Iar apoi pe acestea le vom introduce intr-o foaie de parcurs generala pentru ca la fiecare intalnire sa avem la ce sa ne raportam. Dorim de asemenea sa formam o agenda de lucru de care sa ne tinem in perioada urmatoare. Dupa ce vom avea aceasta evaluare a proiectului vom face o noua conferinta de presa cu Federatia Romana de Fotbal, care este managerul de proiect, si va vom informa asupra a ceea ce vom face", a precizat fostul international.

Intrebat de ce pana acum nu s-a facut nimic de la primirea organizarii EURO 2020, Gheorghe Popescu a raspuns: "Important e sa ne raportam la situatia actuala. Ca puteam sa facem lucrurile din 2014 sau 2015, sunt de acord, dar situatia actuala ne va fi prezentata de institutiile din comitetul interministerial si de acolo va trebui sa pornim. Va trebui ca lucrurile care nu au fost facute sa le grabim, iar la data cand incepe monitorizarea UEFA, din august, sa ne facem temele".

Gica Popescu este consilier onorific al premierului Dancila, atributiile lui vizand organizarea Euro 2020 in tara noastra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gica Popescu consilier premier, #Gica Popescu EURO 2020, #Gica Popescu stadioane Bucuresti , #nationala