Ce spune Gica Popescu despre conditiile impuse de UEFA pentru organizarea EURO 2020

Marti, 29 Ianuarie 2019, ora 16:55
4226 citiri
Ce spune Gica Popescu despre conditiile impuse de UEFA pentru organizarea EURO 2020
Foto: Facebook/Gica Popescu

Consilierul onorific al premierului Viorica Dancila, Gheorghe Popescu, a declarat, marti, ca Romania va indeplini conditiile impuse de UEFA si va fi pregatita sa organizeze la Bucuresti cele patru partide din cadrul Campionatului European din 2020.

"Vom fi pregatiti pentru EURO 2020. Acum nu, dar in 2020 vom fi pregatiti. In doua saptamani eu voi tine o conferinta de presa la sediul Guvernului in care voi prezenta care e stadiul actual al proiectului de organizare si ce pasi urmeaza sa facem pentru ca in 2020 sa fie totul in regula", a spus Popescu.

Fostul capitan al echipei nationale a Romaniei, Gheorghe Popescu, a participat, marti, alaturi de Miodrag Belodedici si Helmuth Dukadam, la o expozitie cu tricourile unor fosti fotbalisti romani prin care Primaria Capitalei a marcat intrarea in ultimele 500 de zile ramase pana la debutul EURO 2020.

Romania a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Nationala din Capitala. UEFA solicita celor 12 tari organizatoare sa puna la dispozitie alte patru stadioane la standarde internationale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor nationale. Cele patru arene pe care Romania le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid si Dinamo.

Din motive juridice, lucrarile la stadionul Dinamo vor intarzia, noua arena din Soseaua Stefan cel Mare urmand sa fie construita pe un alt amplasament, in locul velodromului. Variante de rezerva sunt arenele din Ploiesti, Giurgiu, Voluntari si Mogosoaia.

Bucurestiul va gazdui trei partide in cadrul Grupei C si una in faza optimilor de finala. Astfel, pe Arena Nationala sunt programate meciuri in zilele de 14, 18, 22 si 29 iunie 2020.

Daca se califica, echipa nationala a Romaniei va juca cel putin doua partide la Bucuresti.

#Gheorghe Popescu EURO 2020, #Romania organizare EURO 2020 , #stiri Gica Popescu