Un gigant IT reduce salariile angajaților după ce compania a emis o prognoză de vânzări sub așteptări

Joi, 02 Februarie 2023, ora 08:20
2630 citiri
Un gigant IT reduce salariile angajaților după ce compania a emis o prognoză de vânzări sub așteptări
Angajați FOTO / pexels

Intel a efectuat reduceri semnificative ale salariilor angajaţilor şi directorilor, la o săptămână după ce compania a emis o prognoză de vânzări sub aşteptări, cauzată de o pierdere a cotei de piaţă în faţa rivalilor şi de o scădere a pieţei PC-urilor, transmite Reuters.

Reducerile vor varia de la 5% din salariul de bază pentru angajaţii de nivel mediu până la 25% pentru directorul general Pat Gelsinger, în timp ce salariul orar al forţei de muncă a companiei nu va fi redus, a declarat o persoană familiarizată cu problema, care nu a fost autorizată să vorbească public.

Purtătorul de cuvânt al Intel, Addy Burr, a declarat într-un comunicat că ”schimbările sunt menite să aibă un impact mai semnificativ asupra populaţiei noastre executive şi vor ajuta la sprijinirea investiţiilor şi a forţei de muncă în general”.

Intel a declarat săptămâna trecută că marjele sale de profit scad pe măsură ce piaţa PC-urilor se răceşte după câţiva ani de creştere în timpul pandemiei.

Gelsinger a recunoscut, de asemenea, că Intel ”a căzut” şi a pierdut cota de piaţă în faţa unor rivali precum Advanced Micro Devices, care a raportat marţi vânzări trimestriale peste aşteptările Wall Street.

Persoana familiarizată cu reducerile de salarii ale Intel a spus că, pe lângă scăderile de 5% pentru angajaţii de nivel mediu, angajaţii de nivel de vicepreşedinte vor vedea reduceri de 10%, iar directorii de top ai companiei, alţii decât CEO-ul, vor suporta reduceri de 15%.

De asemenea, compania şi-a redus programul de potrivire 401 (k) de la 5% la 2,5% şi a suspendat majorările de merit şi bonusurile trimestriale de performanţă, a spus persoana.

Bonusurile anuale de performanţă, bazate pe performanţa financiară generală a Intel, vor rămâne, dar acele bonusuri au fost mai mici în ultimii ani, deoarece compania a pierdut teren în faţa rivalilor, a adăugat persoana.

#giganti it, #gigant, #reducere salarii, #reduce, #angajati , #Intel