Gigel Sorinel Stirbu depune juramantul pentru Cultura - Basescu a semnat decretul

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 13:44
2401 citiri
Gigel Sorinel Stirbu depune juramantul pentru Cultura - Basescu a semnat decretul
Foto: Arhiva

Liberalul Gigel Sorinel Sarbu urmeaza sa fie noul ministru al Culturii, ocupand astfel locul ramas vacant dupa demisia lui Daniel Barbu din fruntea acestui minister.

Seful statului a semnat, marti, decretul prin care se ia act de demisia lui Daniel-Constantin Barbu, ministrul Culturii, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

Ponta il accepta pe Gigel Stirbu ca ministru al Culturii

De asemenea, Basescu a semnat decretul prin care se numeste Gigel Sorinel Stirbu in functia de ministru al Culturii. Liberalul va depune juramantul la Cotroceni, la ora 16:00.

Gigel Stirbu: Eu sunt curat, daca nu as fi, nu as accepta sa fiu propus intr-o functie atat de inalta

Cine e Gigel Sorinel Stirbu

Propunerea PNL pentru functia de ministru al Culturii, Gigel Stirbu, este de profesie preot si a ajuns subprefect in anul 2005. El este la al doilea mandat in Parlament, acesta fiind numit, in 2007, secretar de stat in Ministerul Culturii, in Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu.

Potrivit declaratiei de avere din 2013, deputatul are mai multe terenuri, proprietati si un cont bancar.

Gigel Stirbu s-a nascut in 1971, este casatorit si are doi copii. El a absolvit Seminarul Teologic din Craiova, Facultatea de Teologie, Institutul National de Administratie, Ecole Nationale D'Administration din Paris si Universitatea Nationala de Aparare "Carol I".

Gigel Stirbu, propus ministru la Cultura: Ce avere are preotul ajuns in Parlament

Deputatul a fost preot in Parohia Rosieni din Olt, in perioada 1995 - 2001, iar in 2005 a devenit subprefect in Olt. El a fost secretar de stat in Ministerul Culturii din 2007 pana in 2008. In acelasi an a devenit deputat, fiind presedintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO.

Lege pentru "plagiatul accidental"

Liberalul a depus, in septembrie, la Senat, o propunere legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Printre propunerile de modificare a legii se afla si introducerea prevederii ca in reproducerea, distribuirea, radiodifuzarea sau comunicarea catre public, fara un avantaj direct sau indirect, comercial sau economic este permisa (exprimarea apartine initiatorului - n.red.): "folosirea in scopul unic de ilustrare in cazul predarii sau a cercetarilor stiintifice, atat timp cat sunt indicate sursele, inclusiv numele autorului, cu exceptia cazurilor in care acest lucru se dovedeste imposibil si in masura justificata prin scopurile necomerciale urmarite".

O alta propunere indica faptul ca este permisa "includerea accidentala a unei lucrari sau a unui alt obiect protejat in alt material". Astfel, un plagiator se va putea prevala de acest articol si de altele pentru a scapa de acuzatie, spunand ca a plagiat accidental.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Gigel Sorinel Stirbu ministru, #jurmanat ministru Cultura Stirbu , #ministrul Culturii
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
De la investire sa nu lipseasca Plesu! Sa-l vedem si pe