Ministrul Culturii si Eminescu: Gigel Stirbu s-a fastacit cand i s-a cerut sa recite din Luceafarul

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 08:57
4661 citiri
Ministrul Culturii si Eminescu: Gigel Stirbu s-a fastacit cand i s-a cerut sa recite din Luceafarul

Ministrul Culturii, Gigel Stirbu, a fost prins pe picior gresit atunci cand, dupa ce a laudat poezia Luceafarul, nu a dorit sa recite nici macar un vers.

Pe 15 ianuarie este Ziua Culturii Nationale si aniversarea nasterii poetului Mihai Eminescu. In acest context, ministrul Cuturii, Gigel Stirbu, a fost intrebat de presa care este poezia sa preferata.

"Luceafarul mi-a placut intotdeauna. Pentru mine, Luceafarul reprezinta cel mai important aspect, cea mai importanta opera pe care poetul national a scris-o. Pentru mine, Luceafarul reprezinta sublimul culturii romanesti (...) pentru mine, Luceafarul este tot ceea ce poate fi mai scump din punct de vedere literar pentru poporul roman", a spus ministrul Culturii, potrivit Mediafax.

Atunci cand jurnalistii i-au cerut sa recite cateva versuri din poezia sa preferata, ministrul a evitat sa faca acest lucru.

"Sigur ca va pot recita, chiar prima strofa, ultima strofa, cea de-a 63-a strofa, dar chiar credeti ca ministrul Culturii trebuie sa apuce sa recite asa pe holurile Parlamentului poezii? Dupa ce inchideti camerele va garantez ca va recit o poezie", a spus Gigel Stirbu.

Gigel Stirbu, somat sa-si arate diplomele mentionate in CV

Oficialul a subliniat ca in tinerete putea recita integral cea mai cunoscuta poezie a lui Mihai Eminescu.

"Nu stiu tot Luceafarul, il stiam odata in tinerete. Va aduc aminte ca am o anumita pregatire, nu stiu daca il mai stiu pe tot, dar il stiam da capo al fine", a mai spus Stirbu.

Gigel Sorinel Stirbu a ajuns la conducerea Ministerului Culturii in luna decembrie a anului trecut, dupa ce ministrul Daniel Barbu a demisionat in urma unor scandaluri legate de Rosia Montana si dupa o declaratie controversata cu privire la fondurile destinate celor infectati cu virusul HIV.

Gigel Stirbu este un fost preot al Parohiei Rosieni din Olt, ajuns ulterior subprefect al judetului, in perioada 2005-2007. El a absolvit Facultatea de Teologie din Craiova si Universitatea Nationala de Aparare "Carol I".

Imediat dupa propunera sa ca ministru, Gigel Sorinel Stirbu a facut si prima greseala pentru care a fost taxat dur de presa.

Intrebat de parerea sa in legatura cu afirmatia lui Andrei Plesu conform careia "un Gigel in plus nu mai conteaza", Stirbu a raspuns facand o greseala gramaticala grava. "Sunt extraordinar de mandru de numele care (forma corecta in acest context este pe care - n.red.) mi l-au dat parintii mei", a spus ministrul.

Citeste si:
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, vineri, 3 decembrie, după o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, care a avut loc la Palatul Victoria, că bucureştenii vor plăti în...
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Comentarii
janvaljean
rank 5
Constant
rank 5
Gigel si Luceafarul... sa nu exageram. Gigel ramane Gigel!