Stirbu si Grebla au depus juramantul - Basescu a tinut discurs numai la investitura lui Grebla, Ponta a plecat

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 16:42
4451 citiri
Stirbu si Grebla au depus juramantul - Basescu a tinut discurs numai la investitura lui Grebla, Ponta a plecat
Foto: Digi 24

Gigel Sorinel Stirbu si Toni Grebla au depus, marti dupa amiaza, juramantul in functia de ministru al Culturii si, respectiv, de judector al CCR. Prima ceremonie de investitura a fost programata pentru ora 16.00, dar a inceput cu o intarziere de peste 20 de minute, din cauza sedintei CSAT.

"Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului Romaniei, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa imi ajute Dumnezeu", a rostit Gigel Sorinel Stirbu, in fata presedintelui si a membrilor Guvernului.

Dupa ce a depus juramantul, Gigel Sorinel Stirbu a dat mana cu presedintele si cu Victor Ponta, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea, dupa care toti participantii la ceremonie s-au indreptat spre iesire, fara ca seful statului sa sustina un mic discurs, asa cum a facut la investitura tuturor ministrilor.

La scurt timp dupa ce participantii la ceremonia de investitura a lui Gigel Sorinel Stirbu au parasit sala, au intrat cei invitati la ceremonia de depunere a juramantului de catre Toni Grebla.

Presedintele CCR si judecatorii Curtii au fost prezenti in sala, la depunerea juramantului, dar nu si pemierul Victor Ponta, care nu s-a mai intors in sala de ceremonii.

De data aceasta, Traian Basescu l-a felicitat pe Toni Grebla pentru numirea sa in functia de judecator al CCR.

"CCR s-a dovedit a fi un centru de echilibru pentru institutiile statului. Am convingerea ca prezenta dvs este un castig pentru Curtea Constitutionala. Va felicit si va urez mult succes", a spus seful statului.

Cine e Toni Grebla. Controverse, asocieri cu penali, dar si raze de lumina

La ceremonii a fost prezent si liderul PNL Crin Antonescu, care chiar a glumit cu seful statului, dupa o perioada in care a fost scos de pe lista de protocol a Palatului Cotroceni.

Atunci cand Ramona Manescu a depus juramantul de ministru, in luna august, Antonescu a iesit din sala exact inainte de discursul lui Traian Basescu, drept care seful statului a decis sa nu mai fie invitat la ceremoniile oficiale de la Presedintie.

In octombrie, atunci cand Andrei Gerea a depus juramantul in functia de ministru al Economiei, presedintele Senatului nu a fost invitat.

Gigel Sorinel Stirbu, propus la Cultura: Nu trebuie sa am doua premii Nobel ca sa conduc ministerul

Traian Basescu a semnat, marti dimineata, decretul de numire a lui Gigel Sorinel Stirbu in functia de ministru al Culturii, acceptand astfel propunerea PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Gigel Sorinel Stirbu ministru juramant, #investitura ministrul Culturii Cotroceni , #ministrul Culturii