Liberalii sunt ingrijorati din cauza urmatoarelor alegeri: Noi o sa fim cei care stingem lumina in PNL

Sambata, 24 Noiembrie 2018, ora 17:41
6929 citiri
Liberalii sunt ingrijorati din cauza urmatoarelor alegeri: Noi o sa fim cei care stingem lumina in PNL
Foto: Arhiva Ziare.com

Alegerile europarlamentare din primavara anului viitor reprezinta un examen pe care Partidul National Liberal este nevoit sa-l treaca cu "brio", altfel cei care sunt acum in partid "risca sa stinga lumina", sustine deputatul liberal Gigel Stirbu.

"In situatia in care PNL se legitimeaza ca viitoare forta politica de opozitie a acestei tari dupa alegerile europarlamentare, atunci o logica elementara politica spune ca toate celelalte forte de opozitie ar fi obligate - si e firesc sa se intample asa - sa se alature situatiei si sa se incoloneze in spatele PNL. De ce? Pentru ca, intr-o viitoare formula guvernamentala, PNL ar putea sa fie vioara intai. (...) Dar, daca in 2020, acest mare partid nu reuseste sa ofere o formula guvernamentala, se pare ca, dupa toate premisele, viitorul nu suna bine pentru PNL. Si cred ca, la 100 de ani de la Marea Unire, de la acest mare act istoric pe care inaintasii nostri l-au realizat, noi o sa fim cei care stingem lumina in PNL, cu toate ca eu sunt mult mai optimist decat par acum", a afirmat parlamentarul liberal in fata a zeci de membri ai organizatiei PNL Ramnicu Valcea, care, sambata, si-a ales presedintele.

Liberalul a atras atentia ca un rezultat slab la scrutinul european ar fi o "piatra de moara" si pentru actualul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, pe care PNL s-a angajat sa-l sustina pentru un nou mandat la Cotroceni.

"In perspectiva alegerilor prezidentiale, in situatia in care noi ne-am asumat sustinerea, fara rezerve, la functia prezidentiala a lui Klaus Iohannis, daca la alegerile din europarlamentare nu vom obtine un scor care sa ofere un orizont de asteptare, o speranta pentru toti cetatenii acestei tari ca presedintele are intr-adevar in spate un vehicul electoral care poate sa-i ofere confortul obtinerii unui urmator mandat, PNL s-ar putea sa fie o piatra de moara agatata de viitorul presedinte", a sustinut Gigel Stirbu.

Deputatul liberal s-a aflat sambata la Valcea pentru a participa, alaturi de doi dintre candidatii in cursa interna a partidului pentru europarlamentare, Hildegard Brandl si Dan Motreanu, la alegerile interne din cadrul organizatiei PNL Ramnicu Valcea si la Scoala Politica I. Gh. Duca, ce are loc in acest sfarsit de saptamana la Horezu. Evenimentul a fost organizat de TNL Valcea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PNL europarlamentare , #stiri Gigel Sorinel Stirbu