Gigi Becali are de recuperat 10 milioane de euro. Ce venituri a avut FCSB

Marti, 02 Aprilie 2024, ora 16:00
1605 citiri
Gigi Becali are de recuperat 10 milioane de euro. Ce venituri a avut FCSB
Gigi Becali are de primit 10 milioane de euro. Foto: Razvan Pasarica/Sport Pictures/Hepta.ro

Gigi Becali (65 de ani) a virat cu titlu de împrumut către FCSB o sumă mult mai mare decât de obicei, având în vedere veniturile în scădere ale clubului.

FCSB a împrumutat de la Gigi Becali zece milioane de euro din cauza faptului că în anul trecut veniturile au fost mici, având în vedere faptul că roș-albaștrii nu s-au calificat în grupele cupelor europene.

FCSB ar fi încheiat anul 2023 cu pierderi de multe milioane de euro dacă Gigi Becali nu ar fi băgat adând mâna în buzunar pentru a finanța clubul.

Dorindu-și foarte mult să câștige titlul prima oară după anul 2015, Becali a virat către club sumele necesare pentru a face performanță.

Clubul de fotbal a publicat pe site-ul oficial bilanțul pe anul 2023, datele arătând cât de importante sunt calificările în grupele cupelor europene, acolo unde se acordă sume generoase pentru calificare.

Omul de afaceri are de recuperat, pe 31 decembrie 2023, o datorie de 10.050.000 de euro, cu 600.000 de euro mai mult decât în anul 2022, conform gsp.ro.

Totuși, cu doi ani înainte, în anul 2021 suma datorată era de aproximativ 5,3 milioane de euro.

Finanțele FCSB nu arată deloc bine dar nici alte cluburi din prima divizie nu stau mai bine. CFR Cluj a fost nevoită să vândă jumătate din echipă în vară pentru a-și echilibra bugetul iar Rapid l-a vândut pe golgeterul Marko Dugandzic pentru a nu fi pe pierdere.

Cel mai dificil an s-a înregistrat în 2009 când Gigi Becali era creditor la club cu 21 de milioane de euro iar în 2015 avea de primit 15 milioane de euro.

Datoria totală a clubului este de 14,55 milioane de euro, cu tot cu banii pe care patronul i-a împrumutat la club.

FCSB a a avut în 2023 încasări cu 5,9 milioane de euro mai mici față de 2022 .fiind pe pierdere cu 7,65 milioane de euro în 2023.

Fondul de salarii se ridică la 7,2 milioane de euro pe sezon în timp ce din bilete se acoperă doar două milioane de euro, sumă ce totuși este o contribuție importantă la bugetul clubului.

FCSB a fost profitabilă doar în anul 2021 în ultimii cinci ani când Dennis Man a fost vândut la Parma cu 11 milioane de euro.

Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Risto Radunovic este unul dintre jucătorii de bază ai FCSB, având cotă de piață evaluată la 1,4 milioane de euro. Muntenegreanul are contribuții importantă acesta fiind un jucător...
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
FCSB poate fi campioană la finalul acestui sezon având un avans considerabil față de rivale, din play-off mai fiind de disputat încă cinci etape. FCSB are 11 puncte avans față de locul 2....
#Gigi Becali, #FCSB, #CFR Cluj , #Gigi Becali