Rivalitatea dintre Gina Lollobrigida și Sophia Loren: ”E foarte plictisitoare”

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 12:11
4257 citiri
Rivalitatea dintre Gina Lollobrigida și Sophia Loren: ”E foarte plictisitoare”
Gina Lollobrigida

Sophia Loren a fost una dintre primele personalităţi care i-au adus un omagiu Ginei Lollobrigida, „La Lollo”, aşa cum o numesc italienii. Loren a declarat că „este tulburată şi întristată” de vestea morţii actriţei, scrie Variety.

Cele două dive au avut cariere paralele în Italia şi la Hollywood şi au fost adesea considerate rivale.

Au concurat de multe ori pentru roluri similare în filme. Într-un articol din 2015 din Vanity Fair, Lollobrigida a spus că cearta a fost începută de Loren şi că ea însăşi a găsit-o „foarte plictisitoare”.

Un sex-simbol la nivel mondial în anii 1950 şi ’60, Lollobrigida a lucrat cu nume mari de la Hollywood precum Humphrey Bogart, Frank Sinatra, Errol Flynn şi Rock Hudson.

Ministrul Culturii al Italiei, Gennaro Sangiuliano, a scris pe Twitter: „Adio unei dive a marelui ecran, protagonistă a unei jumătate de secol de cinema italian. Farmecul tău va rămâne etern. Ciao Lollo!”.

„Ciao Gina. Cu tine ne-a părăsit ultima divă”, a scris pe Twitter regizorul Giulio Base, a cărui soţie, şefa festivalului Filming Italy Tiziana Rocca, a jucat un rol esenţial pentru ca Lollobrigida să obţină o stea pe Hollywood Walk of Fame în 2018.

Al Di Meola şi-o aminteşte: „Ea a fost prima vedetă de film adevărată pe care mi-o amintesc. Poate acum vreo 20 de ani, am avut un spectacol la Roma şi în timp ce cântam o observ pe Gina în primul rând! Wow! M-am oprit, m-am dus la marginea scenei şi am întrebat dacă e ea? Mi-a zâmbit şi a dat din cap că da! Era încântată şi pur şi simplu nu-mi venea să cred că stătea acolo. Şi aceasta este povestea mea cu Gina Lollobrigida”.

Lollobrigida este cel mai bine cunoscută printre compatrioţii ei din clasicul film al lui Luigi Comencini din 1953 „Pâine, dragoste şi vise”.

Într-un interviu din 2018 pentru Variety, Lollobrigida îşi amintea: „De Sica m-a învăţat să înţeleg cinematograful. M-a ajutat să înţeleg că cinematografia este o artă; o artă care vă poate oferi o mulţumire imediată pentru că răspunsul publicului este atât de minunat”.

În afara Italiei, ea este renumită pentru că a interpretat rolul seducătoarei Esmeralda în „The Hunchback of Notre Dame” (1956) alături de Anthony Quinn, Queen Sheba cu Yul Brynner în filmul lui Vidor „Solomon and Sheba” (1959) şi sora lui Napoleon, Paolina Bonaparte în „Venus imperială” (1962).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Gina Lollobrigida, #Sophia Loren, #rivalitate , #stiri vedete