A inceput "razboiul scrisorilor deschise": Gino Iorgulescu ii da replica lui Iordanescu

Joi, 17 Martie 2016, ora 15:50
2067 citiri
A inceput "razboiul scrisorilor deschise": Gino Iorgulescu ii da replica lui Iordanescu
Foto: LPF

Gino Iorgulescu, presedintele LPF, i-a dat replica selectionerului Anghel Iordanescu.

La o zi dupa ce antrenorul primei reprezentative l-a atacat pe seful Ligii prin intermediul unei scrisori deschise, acesta din urma si-a luat revansa in acelasi mod.

Iorgulescu ii transmise selectionerului ca a dat peste cap programul competitiilor interne si a primit critici pentru acest lucru din partea fanilor doar pentru ca nationala sa poata pregati cat se poate de bine turneul final din Franta.

Iata mesajul integral al lui Iorgulescu, asa cum a fost publicat pe site-ul LPF:

Domnule Anghel Iordanescu,

Am citit cu surprindere scrisoarea pe care mi-ati adresat-o ieri prin intermediul site-ului Federatiei Romane de Fotbal si, din pacate, ma vad obligat sa va raspund, pentru ca am constatat ca tot nu ati inteles eforturile pe care Liga Profesionista de Fotbal le-a facut pentru binele fotbalului romanesc si al echipei nationale.

Sper ca sunteti multumit acum, cand intreg calendarul competitional a fost comprimat si pus pe coordonate neobisnuite pentru o competitie profesionista. Nu voi insista asupra faptului ca suporterul de fotbal este primul bulversat si privat de o intrecere asa cum si-o doreste.

Iordanescu, replica dura pentru LPF

Am sacrificat si dorintele fanilor fotbalului romanesc si iata ca avem in premiera finala Cupei Romaniei programata intr-o zi de marti, pe 10 mai, iar finala Cupei Ligii Adeplast, disputata in afara actualului sezon competitional, practic in avanpremiera celui viitor, lucru unic in Europa.

Aceste mutari, facute tocmai pentru a oferi zile mai multe de vacanta echipei nationale, au revoltat deja foarte multa lume, de la la suporteri si pana la jucatori, antrenori, conducatori, sponsori si detinatori de drepturi tv.

Ca presedinte al Ligii Profesioniste, sunt in masura sa va spun ca toate aceste nemultumiri, multe prezente si in spatiul public, vin in primul rand catre forul nostru. Cu atat mai grea a fost decizia luata, impreuna cu conducerea Federatiei Romane, cu cat reactiile celor implicati in ultimele faze ale Cupei Ligii Adeplast si ale Cupei Romaniei au fost de revolta. Sa va mai amintesc faptul ca am putea avea in finala Cupei Ligii Adeplast o echipa, Concordia Chiajna, care la ora jocului sa fie chiar retrogradata, cu alti antrenori si, probabil, si cu alti jucatori?

Dumneavoastra insa v-ati atins scopul, dand peste cap aceste competitii, iar noi nu putem decat sa speram ca timpul pe care l-ati castigat cu atatea sacrificii din partea noastra, Liga, detinatori de drepturi tv, sponsori, cluburi, antrenori, fotbalisti, spectatori, il veti folosi pentru a pregati cat mai bine echipa nationala pentru turneul final al EURO 2016.

Decizie de ultima ora a FRF: Finala Cupei Ligii nu se mai joaca in acest sezon

Nu vreau sa va distrag atentia de la pregatirea echipei nationale, de aceea consider incheiat dialogul nostru, e vremea ca si dumneavoastra sa treceti la fapte. Sper ca veti reusi sa gasiti si adversari redutabili in programul de pregatire, de ce nu? Stiti si dumneavostra, asa cum stim toti, ca reprezentativele Angliei si Olandei ar fi jucat cu reprezentativa tarii noastre dupa data de 20 mai, cand si acum, si inainte de comprimarea calendarului competitional, Romania ar fi putut onora aceste jocuri.

Asigurandu-va ca Liga Profesionista de Fotbal are incredere in echipa nationala si in antrenorul ei, urandu-va mult succes in Franta, inchei aici orice discutie care v-ar putea perturba linistea.

Gino Iorgulescu

Presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#Gino Iorgulescu LPF Iordanescu, #program campionat modificat, #echipa nationala EURO 2016, #Iordanescu Iorgulescu scandal , #LPF