Adio, Dragomir! Schimbari radicale dupa venirea lui Gino Iorgulescu in fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 17:03
4519 citiri
Adio, Dragomir! Schimbari radicale dupa venirea lui Gino Iorgulescu in fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal
Foto: Digi Sport

Numirea lui Gino Iorgulescu in fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal produce schimbari radicale in Liga 1. Noul presedinte va demara seria modificarilor saptamana viitoare, cand va incepe oficial munca.

Ziare.com va prezinta schimbarile pe care Gino Iorgulescu are de gand sa le faca incepand de saptamana viitoare, cand va avea loc Adunarea Generala a Ligii.

1. Oamenii lui Dragomir, demisi! - Primii oameni care vor fi dati afara de Gino Iorgulescu sunt membrii comisiilor de Disciplina si Recurs. De asemenea, Iorgulescu a programat deja o sedinta a Ligii pentru data de 19 noiembrie, in care se va decide soarta vicepresedintelui Sandu Boc si a secretarului general Vali Alexandru. Iorgulescu vrea sa-i demita, insa Dragomir face lobby pentru ca acestia sa fie pastrati.

2. Sef strain la arbitri - Gino Iorgulescu va incerca sa aduca un coordonator al Comisiei Centrale a Aribtrilor si a discutat deja cu Mircea Sandu pentru gasirea unei persoane din strainatate care sa supravegheze munca depusa de Alexandru Deaconu, actualul presedinte.

3. Mai putine echipe in Liga 1 - Numarul de echipe din primul esalon fotbalistic va scadea, incepand cu sezonul 2015/2016, la 16, conform planului pe care il are Gino Iorgulescu.

4. Se infiinteaza Cupa Ligii - Fotbalul romanesc va avea o noua competitie, Cupa Ligii, in care vor participa doar echipele din primul esalon. Iorgulescu estimeaza ca din vanzarea drepturilor de televizare va obtine in jur de 1 milion de euro anual.

5. Romania va avea o noua nationala: U-23! - Iorgulescu va supune la vot si infiintarea unei noi echipe nationale, care va fi formata doar din jucatori care evolueaza in Romania, in varsta de cel mult 23 de ani.

6. Presedintii capata putere - Gino Iorgulescu a promis ca presedintii cluburilor vor beneficia de puteri sporite. Prima ocazie va fi vanzarea drepturilor tv din Liga 1, care va fi decisa de presedinti.

7. Isi doneaza salariul - Noul sef al Ligii a anuntat ca renunta la salariul de 15 mii de euro. Banii vor ajunge catre fostii jucatori aflati in dificultate.

Gino Iorgulescu a produs surpriza: L-a invins pe Dumitru Dragomir si a castigat sefia LPF!

Gino Iorgulescu a castigat, joi, alegerile pentru sefia Ligii Profesioniste de Fotbal, dupa ce l-a invins pe Dumitru Dragomir cu scorul de 11-7.

Dumitru Dragomir paraseste astfel postul pe care l-a ocupat in ultimii 17 ani.

Gino Iorgulescu are 57 de ani si s-a remarcat ca fotbalist la Sportul Studentesc si echipa nationala, iar dupa retragere s-a ocupat de echipa Progresul/FC National Bucuresti. In ultimii ani a stat departe de fotbal, de aceea candidatura sa a venit ca o surpriza.

Cei doi s-au mai batut odata pentru sefia LPF, in 2000, cand castig de cauza a avut Dumitru Dragomir, cu 11 voturi la 5 (la vremea respectiva Liga 1 era alcatuita doar din 16 echipe).

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#Gino Iorgulescu presedinte LPF, #alegeri LPF Gino Iorgulescu, #schimbari Gino Iorgulescu LPF , #LPF