Fosta iubita a lui Giovani Becali obtine in instanta ce nu a putut face Fiscul: Partajul averii fostului impresar

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 05 Octombrie 2018, ora 08:38
19056 citiri
Fosta iubita a lui Giovani Becali obtine in instanta ce nu a putut face Fiscul: Partajul averii fostului impresar
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fosta iubita a lui Ioan "Giovani" Becali, Aida Giurumescu, a reusit in instanta sa imparta averea pe care fostul impresar a strans-o impreuna cu sotia sa. Demersul era necesar pentru a recupera banii care trebuiau platiti in contul pensiei alimentare. In acelasi timp, Fiscul nu a reusit sa ia niciun ban de la fostul impresar, condamnat in Dosarul Transferurilor.

Oficial, in acte, Giovani Becali are o avere modesta. In 2017, un expert judiciar a calculat ce bunuri are acesta in cadrul unui proces de partaj, deschis de fosta sa iubita, Aida Giurumescu. Motivul: Giovani Becali trebuie sa-i plateasca femeii aproximativ 100.000 de euro, banii reprezentand restanta pensiei alimentare, la care se adaugau penalitati si dobanzi, pentru intretinerea baiatului pe care-l are cu Giurumescu.

Expertul a descoperit ca Giovani Becali si sotia sa, Stela Narda Becali, detineau in coproprietate doua apartamente in Calea Floreasca (Bucuresti) pe care procurorii DNA pusesera sechestru in 2008.

Judecatoria Sectorului 1 a decis, pe 14 iulie 2017, ca cele doua apartamente, evaluate la 288.826 de euro, sa intre in proprietatea fostului impresar, iar in schimb acesta sa-i plateasca sotiei sale suma de 144.413 de euro.

La finalul lunii septembrie, Tribunalul Bucuresti a respins recursul facut de Stella Narda Becali.

In plus, Giovani Becali trebuie sa-i plateasca Aidei Giurumescu aproximativ 30.000 de lei, drept cheltuieli de judecata. Decizia Tribunalului este defintiva si poate fi accesata pe portalul instantelor.

Ce a facut Fiscul

In timpul procesului, statul roman, prin ANAF, a facut o cerere de interventie. Inspectorii au aratat judecatorilor ca Fiscul a instituit drepturi de ipoteca pe imobile, iar acest lucru ii confera prioritate fata de alti creditori.

Oricum, statul roman are ipoteca pusa pe imobilele care acum urmeaza sa treaca in proprietatea lui Giovani Becali.

Statul roman trebuie sa recupereze o suma uriasa de la Giovani Becali, potrivit deciziei din Dosarul Transferurilor, in care fostul impresar a fost condamnat la 6 ani si 4 luni. Instanta stabilise in 2014 ca statul trebuie sa-i confiste fostului impresar aproximativ 17,1 milioane de lei. Din care n-a platit niciun ban!

In acelasi timp, ceilalti inculpati din Dosarul Transferurilor au achitat prejudiciile si cheltuielile de judecata retinute in comun cu Giovani Becali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Giovani Becali Aida Giurumescu, #Ioan Becali Aida Giurumescu, #Giovani Becali Fisc, #Giovani Becali avere , #impresar