Giovani Becali, in "silenzio stampa" la DNA

Marti, 19 August 2008, ora 11:08
1910 citiri
Giovani Becali, in "silenzio stampa" la DNA

Procurorii DNA i-au prezentat, marti, impresarului Giovani Becali, materialul de urmarire penala in dosarul in care mai multi oameni de fotbal au fost pusi sub invinuire pentru transferuri in strainatate.

Acesta nu a vrut sa le declare nimic ziaristilor inainte de discutiile cu procurorii anticoruptie, informeaza NewsIn.

La doar cateva ore si fratele lui, Victor Becali, s-a prezentat din nou la sediu DNA.

Victor Becali si avocatul sau, Cristian Sarbu, care il reprezinta si pe Cristi Borcea, s-au prezentat, luni dimineata, la DNA, unde sunt asteptati mai multi impresari in aceste zile, pentru a li se prezenta materialul de urmarire penala.

Printre persoanele asteptate se numara Victor Becali, Gheorghe Popescu, Jean Padureanu, Mihai Stoica, Gheorghe Netoiu si Cristi Borcea.

DNA a inceput, saptamana trecuta, procedura de prezentare a materialului de urmarire penala in dosarul transferurilor de fotbalisti.

Vineri, Ioan Becali si Gheorghe Copos nu s-au prezentat, depunand cereri de amanare, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii nu i-au citat pentru prezentarea materialului de urmarire penala pe doi din invinuitii din acest dosar, fostul impresar Sica Puscoci si fostul director executiv al clubului Dinamo Bucuresti, Mircea Stoenescu, surse judiciare declarand, pentru NewsIn, ca cei doi nu vor fi trimisi in judecata.

De altfel, cel putin in cazul lui Stoenescu, nu s-a instituit nici macar masura sechestrului pe bunurile detinute.

"Procurorii s-au lamurit ca nu Mircea Stoenescu lua deciziile in cazul transferurilor de la Dinamo", au declarat surse judiciare.

DNA a admis, la sfarsitul lunii iulie, solicitarea ANAF facuta in dosarul transferurilor, dispunand masura popririi pe mai multe sume de bani din conturile echipelor din Liga I Gloria Bistrita, Dinamo Bucuresti, Otelul Galati si Rapid Bucuresti, ale caror transferuri de jucatori sunt in atentia procurorilor.

"ANAF considera cluburile parti responsabile civilmente si a cerut blocarea conturilor, intrucat vrea ca, dupa o sentinta definitiva, sa recupereze de la cluburi sumele cu care ar fi fost prejudiciat bugetul de stat", au declarat pentru NewsIn aceleasi surse.

Presedintele clubului Otelul Galati, Marius Stan, a declarat presei ca clubul pe care il conduce nu are conturile blocate, DNA punand poprire pe conturile fostei societati pe care a functionat clubul galatean.

Potrivit acestora, Rapid Bucuresti a depus deja plangere impotriva ordonantei prin care i s-au blocat conturile.

Procurorii au mai instituit sechestru si pe averile a unora dintre invinuitii acestui dosar.

Vizati de ancheta DNA, in dosarul transferurilor internationale din fotbal, sunt impresarii Ioan Becali, Victor Becali si Gheorghe Popescu, patronul clubului de fotbal Rapid Bucuresti - Gheorghe Copos, avocatul Sica Puscoci, fostul director al clubului de fotbal Otelul Galati - Mihai Stoica, presedintele executiv al clubului de fotbal Dinamo - Cristian Borcea, fostul presedinte al clubului de fotbal Dinamo - Mircea Stoenescu, presedintele clubului de fotbal Gloria Bistrita - Jean Padureanu si actionarul la clubul de fotbal Dinamo - Gheorghe Netoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Preşedintele CJ Călăraşi, audiat la sediul DNA Constanţa. Mai multe instituții din oraș au fost ținta perchezițiilor cu o lună în urmă
Preşedintele CJ Călăraşi, audiat la sediul DNA Constanţa. Mai multe instituții din oraș au fost ținta perchezițiilor cu o lună în urmă
Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, este audiat, vineri, la sediul DNA Constanţa, în legătură cu percheziţiile care au avut loc în urmă cu o lună la sediile...
#Giovani Becali, #prezenta, #dosar, #urmarire, #penala, #DNA , #impresar