Numarul de tiruri la PTF Giurgiu-Ruse este in continuare mare

   

Numarul de tiruri la PTF Giurgiu-Ruse este in continuare mare
Numarul de tiruri care asteapta trecerea frontierei prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, Bulgaria, s-a diminuat pe sensul de iesire din tara, dar ramane in continuare mare pe sensul de intrare in tara, conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera(ITPF) Giurgiu suplimentand personalul la frontiera pentru fluidizarea traficului.

'In acest moment mai sunt aproximativ 60 de tiruri care asteapta controlul de frontiera pentru iesirea din tara, dar numarul celor care asteapta intrarea in tara este in continuare mare, coada fiind de aproximativ 15 kilometri', a declarat joi, pentru AGERPRES, purtatoarea de cuvant a ITPF Giurgiu, Mihaela Simion.

Ea spune ca si personalul de frontiera este in continuare suplimentat cu aproximativ 50 la suta pentru a fluidiza traficul, iar controlul se efectueaza la trei-patru ghisee, timpul de control pentru fiecare tir fiind de maximum sapte minute.

Totodata, ITPF Giurgiu, reaminteste conducatorilor auto ca au fost redeschise punctele de trecere a frontierei de la Bechet si Calafat.

Miercuri, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) a solicitat autoritatilor masuri de urgenta pentru deblocarea Vamii Giurgiu, se arata intr-un comunicat remis miercuri Agerpres de UNTRR.

Potrivit sursei citate, vama este blocata in urma introducerii masurii de a controla toate documentele de transport rutier si incarcatura. ,,Desi salutam ideea de asigurare a unei competitivitati directe, in acelasi timp consideram ca aceasta metoda de control nu este eficienta, atat timp cat nu este insotita de masuri de urmarire, nu se aplica prin sondaj si nu se bazeaza pe elemente ale managementului de risc.

Consideram inacceptabila atitudinea autoritatilor romane de a dispune in continuare blocarea circulatiei autovehiculelor comerciale, cu atat mai mult cu cat urmeaza unei lungi perioade de blocaje datorate conditiilor meteorologice nefavorabile.

Introducerea acestei masuri blocheaza desfasurarea activitatii normale a firmelor de transport si totodata blocheaza aprovizionarea in continuare a populatiei cu alimente de baza si in final dezvoltarea economiei', se precizeaza in comunicatul UNTRR.
Vineri, 24 Februarie 2012, ora 13:21
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
IN JUDEEsUL GIURGIU - "EsARA PSD-ULUI" - LEGEA NU CONTEAZA!
Nu mai este demult o noutate pentru nimeni ca, in judetul Giurgiu, PSD "taie si spanzura" dupa bunul ...
CINCI PRIMARI PSD DIN JUDET AU DEPUS DOSARELE DE CANDIDATURI DIN PARTEA PNL. ESTE O PRIMA TRANSA...
Anuntul este facut marti de colegii de la cronicagiurgiuveana.ro, care noteaza: "Azi, 4 august, ...
Varf de solicitari la Apa Service
Lucratorii Apa Service SA se confrunta zilele acestea cu un varf de solicitari, peste zece lucrari ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor