Peste 31.000 de tigarete, fara timbre fiscale

   

Peste 31.000 de tigarete care nu aveau timbre fiscale au fost confiscate de autoritati la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, se arata intr-un comunicat de presa emis luni de Inspectoratul Judetean de Politie Giurgiu.

La intrarea in Romania prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, Bulgaria, functionari vamali, politisti de frontiera si ai Serviciului de Investigare a Fraudelor au realizat o actiune in sistem integrat, pe timpul careia s-au organizat controale la autocarele pe relatia Grecia-Romania.

Astfel, in urma verificarilor efectuate la un autocar de transport persoane, s-a constatat ca P. Stefania, de 24 ani, din municipiul Craiova, judetul Dolj, avea in bagaje 1.572 pachete tigari procurate din Grecia, care nu aveau timbre fiscale.

Cantitatea de 31.440 tigarete a fost retinuta de Autoritatea Nationala Vamala - Biroul Vamal Giurgiu, iar femeia este cercetata in stare de libertate sub aspectul comiterii infractiunilor de evaziune fiscala, punerea in circulatie de produse contrafacute si concurenta neloiala.

Valoarea accizelor pentru cantitatile de tigarete depistate este de 9.932 lei. Reprezentantii Garzii Financiare vor stabili valoarea prejudiciului creat bugetului consolidat al statului.
Marti, 27 Iulie 2010, ora 13:07
Sursa: AGERPRES
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor