Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 20:37
3665 citiri
Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
FOTO facebook

Google introduce o nouă funcționalitate în aplicația Gmail pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze mai eficient abonamentele la newslettere. Într-un efort de a simplifica organizarea inbox-ului și de a combate acumularea de mesaje nedorite, această caracteristică oferă utilizatorilor posibilitatea de a vedea și de a anula în mod direct abonamentele la diverse surse de email direct din aplicația mobilă.

Această funcție, numită ”Manage subscriptions”, a fost dezvăluită în codul aplicației încă din luna ianuarie și acum este disponibilă într-o versiune recentă a Gmail pentru Android. Funcția prezintă o listă intitulată „Subscriptions”, care afișează toate newsletterele la care utilizatorul este abonat, permitând dezabonarea simplă și rapidă direct de pe aceeași pagină.

Cum funcționează noua funcție Gmail

Unul dintre principalele avantaje ale acestei funcții este capacitatea de a vizualiza și de a gestiona toate abonamentele dintr-un singur loc, eliminând necesitatea de a naviga prin mesaje multiple pentru a găsi opțiuni de dezabonare.

Mai mult, utilizatorii pot filtra newsletterele în funcție de frecvența cu care acestea sunt primite, cum ar fi „10 pe trimestru”, „10 până la 20 pe trimestru” și „mai mult de 20 de e-mailuri pe trimestru”. Această filtrare ajută la identificarea rapidă a surselor care trimit mesaje excesiv de frecvent, permițând utilizatorilor să prioritizeze dezabonarea de la cele mai insistente.

În contextul unui mediu digital în care utilizatorii sunt frecvent bombardați cu informații nesolicitate, noua caracteristică Gmail vine ca o soluție excelentă. Prin facilitarea unei gestiuni mai bune a abonamentelor, Google nu doar că îmbunătățește experiența utilizatorului, dar își propune și să descurajeze practicile abuzive ale unor site-uri care folosesc newsletterele ca o metodă de a maximiza traficul sau vânzările.

Deși această funcție pare a fi extrem de utilă, rămâne de văzut dacă va include și gestionarea email-urilor spam, care adesea imită abonamentele legitime fără consimțământul utilizatorului.

Quarterly Report - Editia 4

Google și DNSC lansează campania pentru combaterea dezinformării în perioada pre-electorală
Google și DNSC lansează campania pentru combaterea dezinformării în perioada pre-electorală
Google și Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) au anunțat lansarea unei campanii pentru combaterea dezinformării în perioada pre-electorală din România. Campania are...
Google simplifică utilizarea passkey-urilor pe Android 15. De ce este una dintre cele mai sigure metode de a vă proteja conturile
Google simplifică utilizarea passkey-urilor pe Android 15. De ce este una dintre cele mai sigure metode de a vă proteja conturile
În cadrul conferinței Google I/O 2024, Google a prezentat o serie de îmbunătățiri importante pentru platforma Android, printre care și simplificarea utilizării passkeys. Passkeys...
#Gmail, #mail, #spam, #Internet , #mail