Goldman Sachs, gata sa profite de pe urma necazurilor din Europa

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 08:14
3429 citiri
Goldman Sachs, gata sa profite de pe urma necazurilor din Europa
Foto: Daylife

Banca americana Goldman Sachs deja a pus la cale planul pentru a putea profita, in cazul in care Grecia va iesi din zona euro si se va reintoarce la drahma.

In ultimele luni, cele mai mari banci de peste Atlantic s-au chinuit sa dovedeasca investitorilor ca problemele legate de criza datoriilor din Europa nu le va dauna. Presedintele Goldman Sachs, Gary Cohn, a mers chiar mai departe: el a declarat ca nu numai ca nu este ingrijorat, dar stie si cum sa scoata bani de pe urma necazurilor europenilor, relateaza Fortune.

Cohn a explicat ca traderii bancii sale pot aduce profit, in cazul inrautatirii situatiei din zona euro. In plus, el a adaugat ca Goldman ar putea beneficia de pe urma faptului ca bancile europene ar putea fi obligate sa vanda active in valoare de cel putin un trilion de dolari, din cauza problemelor financiare.

"Divizia noastra de trading poate face bani in orice fel de conditii. Suntem bine pozitionati pentru a intermedia aceste vanzari de active si a distribui aceste oportunitati de investitii catre clientii nostri", a precizat Cohn.

Daca Goldman chiar va reusi sa scoata profit de pe urma crizei din Europa, va trebui sa faca fata si mai multor critici, dupa ce si-a castigat deja porecla de "Calmar vampir", deoarece a facut profituri uriase in urma crizei financiare mondiale.

In Europa, banca a fost deja "atacata" pentru vanzarea unor derivate catre Grecia, lucru ce ar fi putut contribui la intrarea tarii in criza.

Potrivit ultimelor rapoarte financiare, in primele trei luni din acest an, Goldman Sachs si-a redus expunerea pe obligatiuni ale guvernelor din Grecia, Irlanda, Portugalia si Spania. Pe de alta parte, si-a majorat expunerile pe obligatiunile guvernului italian, detinand 2,5 miliarde de dolari din acestea, fata de numai 210 milioane de dolari, la sfarsitul anului 2011.

Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
#Goldman Sachs profit criza Europa, #profituri Goldman Sachs Europa , #criza financiara
Comentarii