Banca Goldman Sachs, data in judecata pentru discriminare sexuala

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 23:51
1230 citiri
Banca Goldman Sachs, data in judecata pentru discriminare sexuala
Foto: Reuters

Goldman Sachs se afla in centrul unui scandal dupa ce trei foste angajate au dat in judecata grupul american pentru discriminare sexuala.

Cele trei foste angajate acuza Goldman Sachs ca promoveaza o politica corporatista de excludere sistematica a femeilor de la majorari salariale si promovari, relateaza Reuters.

Procesul a fost deschis la initiativa Christinei Chen-Oster, fost vicepresedinte pentru divizia de obligatiuni covertibile, Lisa Parisi, fost director pentru administrarea activelor, si Shanna Orlich, care a ocupat postul de trader-asociat, si vizeaza sa devina un caz colectiv in care sa fie reprezentate toate femeile care au detinut, in ultimii sase ani, functiile de director operational, vicepresedinte sau angajat-asociat.

Potrivit plangerii, directorii grupului, in marea majoritate barbati, au putere discretionara in a incredinta conturile si a delega responsabilitati catre subordonati, respectiv in a decide cine primeste sprijin administrativ sau cursuri de perfectionare.

Femeile sunt, din aceste cauze, slab reprezentate in conducere, respectiv doar 14% din parteneri, 17% din directorii operationali si 29% din vicepresedinti.

Reprezentantii Goldman Sachs au negat acuzatiile care li se aduc.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Goldman Sachs scandal, #Goldman Sachs discriminare sexuala, #Goldman Sachs proces discriminare , #stiri Goldman Sachs