Campaniile prezidentiale americane, finantate de Wall Street

Vineri, 28 Martie 2008, ora 11:32
1075 citiri
Campaniile prezidentiale americane, finantate de Wall Street

Opt din primii zece cei mai mari donatori pentru campaniile prezidentiale americane sunt banci de pe Wall Street, in fruntea clasamentului aflandu-se banca de investitii Goldman Sachs, conform unui studiu publicat de un grup de monitorizare politica, citat de Reuters.

Goldman Sachs si inaltii responsabili ai bancii au oferit pana in acest moment 1,7 milioane dolari candidatilor la presedintie, 70% din aceasta suma revenind democratilor Barack Obama si Hillary Clinton, in ciuda faptului ca fostul CEO al bancii, Henry Paulson, este momentan ministrul american de Finante.

Grupul de monitorizare politica Center for Responsive Politics a anuntat ca firmele de investitii si valori mobiliare au donat aproximativ 33 milioane dolari catre candidatii la presedintie, mai mult decat oricare alt sector economic american, in afara de avocati.

Dupa Goldman Sachs, in clasamentul donatorilor de pe Wall Street urmeaza grupurile Citigroup, Morgan Stanley, Lehman Brothers, Merrill Lynch si JPMorgan Chase.

Intr-o perioada in care criza creditelor se extinde si economia scade, bancile de pe Wall Street, care sustineau in mod traditional de republicani, incearca sa isi imbunatateasca legaturile cu democratii.

Peste 60% din contributii venite din partea grupurilor Citigroup, Morgan Stanley, Lehman Brothers, JPMorgan si UBS AG s-au indreptat catre democrati, in timp ce republicanii au primit donatii in principal de la Merrill Lynch si Credit Suisse.

Obama, senator din Illinois, a primis donatii de 6,7 milioane dolari de la firmele de investitii si valori mobiliare, in timp ce Hillary Clinton, senator de New York, a primit 6,6 milioane dolari.

Senatorul republican John McCain, care are sanse minime sa piarda nominalizarea partidului republican pentru cursa prezidentiala, a colectat aproximativ trei milioane dolari de pe Wall Street.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Donald Trump se plânge că nu își poate face campania din cauza procesului. Nici de judecător nu este mulțumit VIDEO
Donald Trump se plânge că nu își poate face campania din cauza procesului. Nici de judecător nu este mulțumit VIDEO
Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere drept o "vânătoare de...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Wall Street, #donator, #fonduri, #campanie, #prezidentiala, #americana , #stiri Goldman Sachs