Marile burse europene inchid in crestere

Marti, 16 Decembrie 2008, ora 21:19
791 citiri
Marile burse europene inchid in crestere

Marile burse europene au inchis in crestere marti, pe fondul evolutiei bune a titlurilor bancar, dupa ce banca Goldman Sachs a afisat rezultate peste asteptari, investitorii anticipand si o scadere a dobanzii cheie de catre Federal Reserve.

Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni europene a inchis sedinta in crestere cu 0,8%, la 833,83 puncte. Indicele a pierdut mai mult de 44% de la inceputul anului pana in prezent, afectat de criza care a impins in recesiune mai multe economii importante ale lumii, informeaza Reuters.

Goldman Sachs a afisat primele pierderi trimestriale de cand a fost listat la bursa, cu noua ani in urma, insa unii investitori se asteptau chiar la pierderi mai mari, astfel ca actiunile bancii s-au apreciat cu 8,6% la bursele americane.

Titlurile bancilor europene s-au apreciat. Astfel, actiunile BNP Paribas, Deutsche Bank si UBS au inregistrat cresteri cuprinse intre 1,8% si 4,4%.

Statisticile economice slabe din Statele Unite pot intari argumentele in favoarea unor noi relaxari a politicii monetare a Federal Reserve. Jucatorii se asteapta ca decizia, ce va fi publicata la 21:15, ora Romaniei, sa fie pentru o noua scadere a dobanzii de politica monetara, cu jumatate de punct procentual, la 0,5%.

"Universul investitorilor este dominat inca de vestile economice din Statele Unite", a spus un strateg de la Barclays, Henk Potts. "Statisticile dezamagesc in continuare, iar pietele spera la noi actiuni din partea presedintelui ales, Barack Obama", a adaugat Potts.

Pe marile piete europene, indicele Footsie-100 al bursei din Londra a inchis sedinta in urcare cu 0,74%, la 4.309,08 puncte, indicele Dax al pietei din Frankfurt a castigat 1,61%, la 4.729,91 puncte, in timp ce indicele CAC 40 al bursei pariziene a crescut cu 2,07%, la 3.251,66 puncte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#burse europene, #apreciere, #Goldman Sachs , #stiri Goldman Sachs