Presa internationala - Marile banci americane, afectate de volatilitate

Marti, 10 August 2010, ora 10:59
1341 citiri
Presa internationala - Marile banci americane, afectate de volatilitate

Atat Goldman Sachs cat si Morgan Stanley au suferit cel putin 10 zile de pierderi din tranzactionare in cel de-al doilea trimestru, subliniind astfel cat de turbulente au fost pietele financiare in perioada ce a urmat lui aprilie 2010.

Rezultatele din tranzactionare ale bancilor s-au deteriorat puternic in primele trei luni ale anului, inaintea instalarii incertitudinii cu privire la economia americana, criza creditelor suverane europene si soarta noilor reglementari in privinta industriei financiare, elemente care au afectat direct increderea investitorilor, informeaza Financial Times.

Traderii Goldman au pierdut bani in 10 zile separate, in timpul celui de-al doilea trimestru, a aratat banca luni, intr-un raport catre US Securities & Exchange Commission.

In trei ocazii, au inregistrat pierderi de peste 100 milioane de dolari; Goldman a castigat minim 100 de milioane in 17 zile.

Traderii bancii, impreuna cu colegii lor de la JPMorgan Chase, au facut bani in fiecare zi de tranzactionare in primul trimestru, ceea ce reprezinta o premiera pentru ambele banci.

Biroul de tranzactionare al Goldman a anuntat un profit record de 25 milioane de dolari pentru fiecare dintre cele 63 de zile lucratoare ale primului trimestru, facand peste 100 milioane dolari pe zi in 35 dintre aceste zile.

Primul trimestru este in mod traditional pentru Wall Street cel mai puternic, asigurand pana la o treime din profiturile anuale ale sectorului, in conditiile in care volatitlitatea pietelor impinge pe margine multe afaceri corporatiste si clienti institutionali, la putin timp dupa ce incepe urmatoarea perioada.

Goldman a declarat luna trecuta ca veniturile din tranzactionare si investitii s-au depreciat in cel de-al doilea trimestru, conduse de o depreciere de 89 de procente in tranzactionare de actiuni. Banca a suferit unele probleme necaracteristice la inceputul perioadei, cand nu putea acoperi pozitiile expuse la volatilitatea marita a pietei, astfel incat sa evite pierderile.

In declaratiile de luni, Goldman a confirmat de asemenea ca atat autoritatile de reglementare britanice, cat si cele americane au investigat daca banca a facut publice in mod corect faptul ca a fost obiectul unei investigatii a SEC legata de fraude cu instrumente derivate obtinute in baza creditelor ipotecare.

Luna trecuta Goldman a acceptat acuzele SEC conform carora si-a dezinformat investitorii in privinta unor derivate pe colateralul unor credite, acceptand sa plateasca o amenda de 550 milioane de dolari.

Goldman a raportat un venit de 6,55 miliarde din investitii si tranzactionare in cel de-al doilea trimestru, in comparatie cu 10,8 miliarde in aceeasi perioada, in urma cu un an.

Traderii de la Morgan Stanley au pierdut bani 11 zile consecutiv in timpul celui de-al doilea trimestru. Banca a raportat pierderi intre 50 milioane si 75 milioane, insa niciodata pierderile nu au fost peste 75 milioane de dolari intr-o singura zi. Traderii au realizat profituri de peste 100 de milioane timp de sase zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#economie americana, #banci SUA, #Bursa americana, #piete internationale , #stiri Goldman Sachs