10 lucruri pe care nu știai că Google Maps le poate face: Cum afli mai multe despre locurile prin care treci

Luni, 13 Martie 2023, ora 06:10
8345 citiri
10 lucruri pe care nu știai că Google Maps le poate face: Cum afli mai multe despre locurile prin care treci
Șoferiță la volan FOTO Unsplash

Google Maps este una dintre aplicațiile pe care probabil le folosim cel mai des, fie că este vorba să obținem indicații sau să explorăm virtual o locație îndepărtată.

Dar Google Maps poate face mai mult decât credeți. Vă puteți baza pe el pentru a vă aminti locul de parcare al mașinii dumneavoastră, a verifica prețurile la benzină și dacă o stație de benzină este deschisă, chiar și a călători înapoi în timp, într-un fel.

Ține minte unde ai parcat cu Google Maps

Oricine conduce o mașină a parcat-o, din când în când undeva și a uitat unde a lăsat-o. Din fericire, Google Maps poate ajuta să evitați pierderea mașinii prin permiterea salvării temporare a locației sale, astfel încât să puteți fi îndreptat înapoi spre ea mai târziu.

După ce ați parcat mașina, deschideți Google Maps pe telefonul dumneavoastră și atingeți punctul albastru care marchează locația dvs. curentă pentru a deschide un meniu de opțiuni. Printre acestea se află „Salvare parcare” - atingeți această opțiune și locul de parcare va fi salvat în Google Maps.

Dacă mai târziu aveți nevoie de ajutor pentru a găsi mașina dvs., puteți deschide Google Maps, atingeți bara de căutare și apoi atingeți opțiunea de locație salvată pentru a obține indicații.

Dacă reușiți să găsiți mașina dvs. fără a avea nevoie de indicații, puteți șterge marcajul de locație salvată prin atingerea sa și selectarea Mai multe informații > Ștergere, pentru a-l șterge.

Utilizați Google Maps fără conexiune la internet

Dacă doriți să evitați consumul de date al telefonului dvs. cu Google Maps - sau dacă călătoriți în străinătate și nu doriți să plătiți tarife mari de roaming de date - există o modalitate de a utiliza serviciul fără conexiune la internet. Nu va oferi aceleași actualizări live despre trafic sau cât de aglomerată este o destinație, dar veți putea obține indicații și vă veți putea orienta. Totuși, necesită puțină pregătire din partea dvs.

Deschideți aplicația Google Maps pe telefonul dvs. iPhone sau Android și atingeți fotografia profilului dvs. din colțul din dreapta sus. În acest meniu veți vedea o opțiune pentru „Hărți offline”; atingeți-o și puteți vedea orice hărți pe care le-ați descărcat deja sau puteți alege să selectați propria hartă.

Atingeți această ultimă opțiune și folosind aceleași controale de pinch-and-drag pe care le utilizați cu Google Maps obișnuit, vă puteți mișca în jurul hărții și evidenția zona pe care doriți să o salvați sub forma unei hărți offline. După ce ați selectat, atingeți Descărcare și sunteți pregătit să mergeți - data viitoare când sunteți pe Wi-Fi, harta se va descărca.

Rețineți că stocarea unei hărți offline va utiliza spațiul de stocare al telefonului dvs., deci nu descărcați o hartă mai mare decât aveți nevoie dacă aveți puțin spațiu disponibil.

Verifică prețurile la benzină cu Google Maps

Cealaltă problemă cu care se confruntă toți șoferii este să alimenteze la o stație de benzină și să treacă prin fața unei alte stații la 15 minute distanță și să constate că prețul la benzină este mai mic acolo. Din fericire, Google Maps poate ajuta să vă asigurați că plătiți cel mai bun preț pentru combustibil.

Când deschideți aplicația pe telefon, sub bara de căutare ar trebui să vedeți butoane de căutare rapidă pentru opțiuni precum Restaurante, Alimente și Hoteluri, printre altele. Apăsați pe cel pentru Benzină, și toate stațiile de benzină locale vor apărea pe hartă, iar prețul pe care îl percep pentru combustibil va fi afișat. Puteți filtra rezultatele pentru a vedea dacă o stație este deschisă sau accesibilă pentru scaune cu rotile.

Această funcție este disponibilă în prezent doar în SUA, și nu toate stațiile de benzină vor afișa prețurile lor.

Cu Google Maps poți ajunge acasă cu ultimul tren sau autocar

Aceasta este unealta de pe această listă pe care o folosim cel mai des, deoarece este atât de utilă pentru a ajuta la planificarea călătoriilor.

Este posibil să știți deja că Google Maps oferă informații despre transportul public, care vă arată aproximativ când trenurile și autobuzele vor pleca sau ajunge la anumite destinații. De asemenea, vă poate spune când circulă ultimele trenuri sau autobuze, astfel încât să puteți ajunge la stația de tren sau la stația de autobuz la timp.

Pentru a afla ora ultimului tren (sau autobuz) spre casă, trebuie să căutați pe Google Maps indicații între cele două locuri pe care le parcurgeți; apoi treceți la 'Transport public'. Veți vedea apoi „Plecați acum” lângă o săgeată îndreptată în jos. Apăsați pe acesta și veți vedea opțiuni pentru „Plecare la”, „Sosire până la” și „Ultima disponibilă”. Selectați ultima opțiune și vi se va oferi o listă cu cele mai recente trenuri sau autobuze pe care le puteți prinde înainte să fiți lăsat blocat.

Rezultatele Google Maps pentru transportul public pot avea totuși erori - au fost situații când nu a avertizat despre perturbări ale serviciului de ultimă oră, de exemplu.

Indicat este să folosiți ora ultimului tren pentru a căuta opțiuni care pleacă cu aproximativ o oră înainte.

Măsoară distanța cu Google Maps

Dacă ai vrut vreodată să știi distanța dintre două locații, Google Maps poate să le calculeze. Poți măsura ușor distanța între două puncte, sau chiar o rută formată din mai multe puncte.

Indiferent dacă utilizați un PC desktop sau un smartphone, procesul este foarte simplu. Dacă sunteți pe un PC, faceți clic dreapta pe prima locație și selectați „Măsurare distanță” din meniu, apoi faceți clic pentru a plasa unul sau mai multe puncte pentru a vedea distanța dintre ele. Pe telefon, atingeți un punct pentru a adăuga un marcaj, apoi atingeți marcajul și selectați „Măsurare distanță” din meniu.

Dacă planificați o excursie în jurul Romei, dar unele persoane din grupul dvs. nu pot merge prea mult într-o singură zi, puteți folosi această unealtă pentru a vedea dacă ruta dvs. este potrivită.

Ține un jurnal al locurilor în care mergi în Google Maps

În funcție de setările tale, Google Maps nu va înregistra doar destinațiile recente pe care le-ai vizitat, utilizând direcțiile și locurile salvate precum casa, biroul și locul de parcare al mașinii; aplicația poate urmări fiecare deplasare a ta.

Pe de o parte, acest instrument este destul de util. Poți utiliza Cronologia Google Maps pentru a-ți aminti locurile vizitate în vacanță sau pentru a-ți reaminti numele unui restaurant la care ai mâncat recent. Cu toate acestea, dacă nu știai că aplicația te poate urmări (și că i-ai dat permisiunea să facă acest lucru), s-ar putea să fii puțin neliniștit.

Pentru a dezactiva această funcție, trebuie mai întâi să deschizi pagina ta de cronologie; poți face acest lucru apăsând pe fotografia ta de profil și selectând apoi Cronologia ta în aplicația Google Maps. Apoi trebuie să deschizi meniul apăsând pe iconița cu cele trei puncte din colțul din dreapta sus al ecranului. Aici poți activa sau dezactiva istoricul locațiilor, șterge întregul Istoric al locațiilor sau șterge datele dintr-un set specific de date. De asemenea, poți alege să îți fie șterse automat istoricul locațiilor după un anumit interval de timp.

Urmăriți-vă prietenii cu Google Maps

Urmând aceeași temă de „Google Maps te urmărește” ca în intrarea anterioară, aplicația poate fi folosită și pentru a-i urmări pe prietenii tăi, deși nu este chiar atât de sinistră pe cât pare la început.

Prietenii tăi trebuie să-ți împărtășească locația lor manual. Odată ce au făcut acest lucru, poți utiliza Google Maps pentru a-i găsi ușor atunci când vă întâlniți.

Pentru a configura acest lucru, prietenul tău trebuie doar să deschidă Google Maps pe telefonul lor, să atingă fotografia de profil și să selecteze Partajarea locației din meniu. Dacă apoi apasă pe Partajare locație, Google Maps va deschide lista de contacte și ei vor putea alege cu cine doresc să-și împărtășească locația.

Este posibil să trebuiască să își modifice setările de locație pentru a permite acest lucru, dar odată ce și-au împărtășit locația, vei primi o actualizare în timp real a locației prietenului tău pe durata în care își împărtășesc detaliile. Vei putea chiar să vezi câtă baterie mai are telefonul lor. Odată ce v-ați întâlnit unul cu celălalt, partajarea locației poate fi oprită prin revenirea la Google Maps și apăsarea

După ce v-ați întâlnit unul cu celălalt, partajarea locației poate fi oprită prin revenirea la Google Maps și apăsarea butonului de oprire din colțul din dreapta jos al ecranului 'Partajare locație'.

Călătorește în timp folosind Google Maps Street View

Dacă sunteți dispus să reveniți la Google Maps, puteți vedea cum arătau locurile în trecut.

Pe desktop trebuie doar să accesați Street View și ar trebui să vedeți data la care a fost luată imaginea curentă în colțul din stânga sus. Dați clic pe această dată și puteți derula înapoi prin trecut pentru a vedea cum arăta același loc la diferite momente în ultima decadă. În aplicația Google Maps pentru smartphone, procesul este similar. Accesați Street View și căutați bara de meniu extensibilă din partea de jos a ecranului și apăsați 'Vezi mai multe date'. Ar trebui să puteți derula înapoi în timp.

Funcția este însă limitată, deoarece puteți călători în timp înapoi doar până când un vehicul Google Street View a trecut prin locație. Unele locuri, cum ar fi Times Square din New York, pot fi explorate la peste o duzină de momente diferite, în timp ce acest loc din Yorkshire Dales din Marea Britanie a fost vizitat de Google doar o dată - în 2009.

Personalizați propria hartă Google Maps

Data viitoare când planificați o excursie cu prietenii, puteți să utilizați funcția de hărți personalizate în cadrul Google Maps pentru a face lucrurile mai ușoare. Această unealtă vă permite să plasați marcaje pe diverse destinații, să grupați aceste marcaje și să împărtășiți harta cu alții, astfel încât aceștia să poată adăuga propriile lor marcaje. Utilizând această unealtă, puteți stabili ce locuri dorește grupul dvs. să viziteze în călătoria dvs. și puteți planifica cele mai bune locații pentru a le grupa împreună în aceeași zi, astfel încât să vă bucurați la maximum de vacanța dvs.

Pentru a găsi funcția, trebuie să deschideți Google Maps pe computer, să faceți clic pe butonul de meniu din colțul din stânga sus (cele trei linii) și apoi să faceți clic pe 'Locurile dvs.'. Din această filă, mergeți la Hărți și faceți clic pe Creare hartă în partea de jos (sau faceți clic pe o hartă pe care ați făcut-o deja). Dacă doriți să adăugați prieteni sau familie, puteți utiliza opțiunea de partajare a funcției pentru a-i adăuga drept colaboratori.

Aspectul poate fi puțin intimidant la început, dar cea mai bună modalitate de a învăța este să începeți să plasați marcaje pe locurile pe care doriți să le vizitați.

Folosiți AR pentru a explora lumea folosind Google Maps

În timp ce vă plimbați de la o destinație la alta folosind Google Maps, v-ați întrebat vreodată ce sunt clădirile pe lângă care le treceți? Ei bine, Live View este acolo pentru a ajuta la răspunsul acestor întrebări și, poate, pentru a vă ajuta să găsiți comori ascunse în orașul dvs.

Atunci când căutați indicații de mers pe jos în Google Maps, puteți alege Live View, o versiune AR a aplicației care nu numai că vă oferă indicații, ci scanează spațiul din jurul dvs. pentru a vă spune mai multe despre locurile prin care treceți.

Datorită Live View, puteți găsi magazine, cafenele și restaurante pe care altfel le-ați fi ratat în drumul spre destinația dvs., precum și detalii despre orele de deschidere și recenzii de la clienți. Va evidenția chiar și puncte de referință și bancomate.

În plus, pentru anumite spații din Barcelona, Frankfurt, Londra, New York, Paris, Sydney și Taipei (se vor adăuga în curând noi destinații), puteți utiliza Live View pentru a vă ajuta să explorați interiorul. Puteți utiliza funcția pentru a verifica magazinele dintr-un centru comercial sau pentru a primi indicații într-un aeroport atunci când aveți nevoie să găsiți o toaletă sau o stație de taxi, scrie techradar.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Panică într-un supermarket din Focșani: Clienți evacuați, după ce o servietă suspectă a fost observată în parcare
Panică într-un supermarket din Focșani: Clienți evacuați, după ce o servietă suspectă a fost observată în parcare
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea a anunțat că zeci de persoane au fost evacuate, vineri, 19 aprilie, dintr-un supermarket din municipiul Focşani după ce o servietă suspectă a...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Google Maps, #functii, #utile, #setari, #drumuri, #benzinarii, #parcare , #soferi