Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții

Vineri, 19 Aprilie 2024, ora 18:22
2161 citiri
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
FOTO Unsplash

Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice.

Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile de încărcare pentru vehicule electrice (EV) și includ o serie de caracteristici utile pentru planificarea călătoriilor.

O inovație majoră este introducerea rezumatelor generate prin inteligență artificială (AI), care oferă descrieri detaliate ale locațiilor stațiilor de încărcare, bazate pe recenziile utilizatorilor. Aceste rezumate ajută utilizatorii să localizeze cu ușurință stațiile de încărcare, inclusiv cele situate în parcările subterane sau în clădiri cu multiple niveluri, scrie Google Blog.

În plus, Google Maps va afișa pe hartă stațiile de încărcare apropiate, furnizând informații despre disponibilitatea în timp real a porturilor și viteza de încărcare, facilitând astfel identificarea celei mai potrivite opțiuni de încărcare în timpul deplasărilor.

Google Maps anunță noi funcții pentru șoferii de mașini electrice!

Pentru cei care planifică călătorii mai lungi, Google Maps va oferi sugestii de opriri pentru încărcare, împreună cu o estimare a consumului de energie pe parcursul traseului. Aceste sugestii sunt personalizate în funcție de nivelul bateriei, ajutând utilizatorii să planifice eficient rutele de călătorie.

Un alt aspect nou este posibilitatea de a căuta hoteluri care oferă facilități de încărcare pentru vehicule electrice. Această funcție va fi disponibilă prin intermediul unui filtru special pe platforma Google Travel, oferind astfel o mai mare comoditate pentru călătoriile cu vehicule electrice.

Deși inițial s-a spus că noile funcții vor fi disponibile începând cu 22 aprilie, Google a precizat că acestea vor fi lansate în lunile următoare. Anunțul vine, de asemenea, în contextul unei scăderi a vânzărilor de mașini electrice în Europa, conform datelor recente publicate de Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA).

Quarterly Report - Editia 4

Ce se întâmplă dacă mergi cu mașina electrică în Grecia. Noile reguli îi dau peste cap pe șoferi chiar înainte de concedii
Ce se întâmplă dacă mergi cu mașina electrică în Grecia. Noile reguli îi dau peste cap pe șoferi chiar înainte de concedii
Șoferii de mașini electrice, hibride sau alimentate cu gaz petrolier lichefiat (GPL) trebuie să respecte noi reguli pentru a le fi permis transportul cu vehiculele pe feribot, în Grecia....
Lovitură cruntă pentru Tesla. Nu mai reușește să-și vândă mașinile
Lovitură cruntă pentru Tesla. Nu mai reușește să-și vândă mașinile
Tesla a redus producţia celui mai bine vândut vehicul electric al său, Model Y, la fabrica sa din Shanghai, cu cel puţin 20%, începând cu luna martie, conform datelor din industrie şi a unei...
#Google Maps, #tesla, #masini electrice , #Google