Studiu de caz: Google Maps versus Waze. Ce preferă șoferii

Luni, 22 Aprilie 2024, ora 22:07
21065 citiri
Studiu de caz: Google Maps versus Waze. Ce preferă șoferii
Foto: Pixabay.com

Un studiu recent, realizat de MarketWatch, a dezvăluit preferințele șoferilor în privința aplicațiilor de navigație. Conform studiului, aproximativ 70% dintre participanți folosesc Google Maps pentru orientare și pentru a evita radarele, fixe sau mobile.

Studiul a inclus un eșantion de 1.000 de șoferi din SUA, cu vârsta medie de 41 de ani, distribuția pe sexe fiind egală, 50% bărbați și 50% femei. Rezultatele arată că, deși Google deține și Waze, cea din urmă este utilizată doar de 27% dintre respondenți, în timp ce Apple Maps este preferată de 25% dintre utilizatori.

Google Maps, ce mai utilizată aplicație de navigație

De asemenea, în ciuda popularității dispozitivelor iPhone în SUA, Google Maps este favorită chiar și printre utilizatorii de iOS. Apoi, analiza a mai arătat că 34% dintre respondenți au fost avertizați de aplicațiile de navigație despre existența radarelor cel puțin o dată, scrie MarketWatch.

De asemenea, studiul a inclus și un sondaj pe tema sancțiunilor pentru depășirea vitezei, unde a fost evidențiată o preferință pentru amenzi bazate pe venitul individual în loc de valori fixe. Marja de eroare a sondajului a fost de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.

Datele colectate sugerează că multe persoane folosesc simultan mai multe aplicații de navigație, cum ar fi Google Maps și Waze, ceea ce explică cum suma procentelor depășește 100%.

Astfel, Google Maps se distinge ca fiind aplicația de top pentru majoritatea șoferilor americani, în ciuda numeroaselor opțiuni disponibile pe piață. Totuși, statisticile nu se aplică și pe piața din România.

Quarterly Report - Editia 4

Google introduce o nouă funcție pentru promovarea aplicațiilor în Android
Google introduce o nouă funcție pentru promovarea aplicațiilor în Android
Google a lansat o nouă funcție pentru Android, menită să promoveze aplicațiile în afara Play Store-ului. Această funcție a fost prezentată la conferința pentru dezvoltatori Google I/O...
Google îmbunătățește interfața Google Maps pentru o experiență mai simplificată
Google îmbunătățește interfața Google Maps pentru o experiență mai simplificată
Google aduce îmbunătățiri semnificative interfeței Google Maps, mutând elementele mai puțin utilizate și redenumind unele butoane pentru a oferi un design mai modern și ușor de utilizat....
#Google Maps, #waze, #aplicatii, #Android , #Waze