Imaginea cu mascota Android care urineaza pe logoul Apple - masura luata de Google

Marti, 12 Mai 2015, ora 17:34
5156 citiri
Imaginea cu mascota Android care urineaza pe logoul Apple - masura luata de Google

Google a inchis serviciul Map Maker, prin care utilizatorii puteau contribui la imbunatatirea Google Maps, dupa ce mai multe probleme de supervizare au dus la aparitia pe hartile sale a unor imagini nepotrivite, cel mai cunoscut exemplu fiind cel al unui robot Android care urina pe logoul Apple.

Compania a spus ca modereaza toate informatiile adaugate de utilizatori pentru a preveni astfel de incidente, dar angajatilor Google le-a fost imposibil sa faca fata nivelului ridicat de munca cerut de multitudinea de modificari efectuate de utilizatori, potrivit editiei online a publicatiei britanice The Guardian.

Culmea concurentei: Mascota Android urineaza pe logo-ul Apple (Foto)

Internautii care au accesat luni site-ul dedicat serviciului Map Maker au fost redirectionati spre o postare de pe forum in care se explica faptul ca site-ul va fi inaccesibil pana ce se va putea gasi o solutie.

"Dupa cum unii dintre voi deja stiu, ne-am confruntat cu foarte multe atacuri in care Google Maps a fost afectat in ultimele luni. Cel mai recent incident a fost in mod special neplacut si regretabil - un utilizator cu vechime in comunitatea noastra a ales sa publice o farsa uriasa in Google Maps.

In consecinta, am suspendat drepturile de auto-aprobare a modificarilor si moderarea realizata de utilizatori la nivel global, pana ce vom gasi solutii de adaugare a unor mecanisme mai inteligente de prevenire a unor astfel de situatii. Daca nu avem capacitatea de a superviza modificarile, in ritmul in care acestea apar, trebuie sa luam o pauza. Toate modificarile aduse Goole Maps sunt supuse acum unui proces manual de editare si aprobare", a scris Pavithra Kanakarajan, manager de produs pentru Google Map Maker.

Google a lansat Map Maker in 2008 ca un instrument care sa permita utilizatorilor Google Maps sa modifice hartile direct in cadrul serviciului. Cea mai mare parte a informatiilor afisate in cadrul Hartilor Google sunt cumparate de la furnizori externi, dar acestia nu ofera o acoperire universala, mai ales in cazul tarilor unde informatiile privind pozitionarea geografica se afla sub control guvernamental.

Utilizatorii pot folosi Map Maker pentru a desena anumite caracteristici de relief, de exemplu, direct pe harta, adaugand informatii precum drumuri, rauri, spatii verzi, zone cu cladiri, direct in baza de date. De asemenea, pot fi adaugate informatii despre afaceri locale sau facilitati (benzinarii, de exemplu, n.r.). Informatiile introduse de utilizatorii noi trec printr-un proces de moderare, fie din partea Google, fie din partea unor utilizatori cu experienta, dar utilizatorii cu vechime pot face modificari fara a fi supervizati.

Un astfel de utilizator cu experienta este acela care a dus la decizia Google de a inchide serviciul Map Maker, dupa ce a introdus in Hartile Google o imagine a unui robot Android (simbolul sistemului de operare al Google, n.r.) care urina pe logoul Apple si un mesaj care spunea "Google review policy is crap" ("Regulile de verificare ale Google sunt de rahat", n.r.). Cele doua imagini au putut fi vazute de utilizatorii Google Maps care vizualizau regiunea situata la sud de orasul Rawalpindi din Pakistan.

Imaginea cu Androidul care urineaza pe logoul Apple a fost descoperita de utilizatori si a devenit subiect de stiri pe 24 aprilie, dar a fost stearsa de Google la cateva ore dupa ce informatia a devenit publica.

Citeste si:
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
Co-preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, joi seară, că poate conta pe parlamentarii formaţiuni, deşi i s-a spus că toţi îl vor trăda. ”Tentative au fost”, afirmă parlamentarul,...
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, 21 octombrie, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătora care a umplut...
Sursa: MEDIAFAX