Ai grija ce cauti pe internet. S-ar putea sa te angajeze Google

Duminica, 30 August 2015, ora 12:38
14922 citiri
Ai grija ce cauti pe internet. S-ar putea sa te angajeze Google
Foto: Ziare.com

Imagineaza-ti ca in timp ce folosesti Google Search ecranul se "despica" dintr-odata pentru a face loc unui mesaj de la gigantul american insusi.

Cand vine vorba de angajari, standardele companiei sunt foarte ridicate. Si nu este usor sa gasesti oamenii potriviti pe care sa ii aduci in echipa. Astfel incat trebuie sa recurgi la metode de cautare inedite.

Max Rosett a ajuns sa lucreze la Google dupa ce a folosit popularul motor pentru a cauta in repetate randuri anumiti termeni de programare, din dorinta de a se perfectiona in aceasta activitate.

Aparent de nicaieri, cei de la Google l-au intrebat daca vrea sa se "joace" cu ei. Nu l-au sunat. Nici nu stiau, cel putin oficial, cine este. Curioasa intamplare este povestita pe Hustle chiar de Rosett, un fost consultant de management care si-a dorit sa devina inginer IT. Articolul a fost preluat de Business Insider.

"In urma cu trei luni credeam ca nu sunt pregatit sa solicit o slujba la Google. Google nu a fost de acord", spune el.

In timp ce lucra la un proiect, a cautat o informatie legata de limbajul de programare Python. Parcurgea rezultatele cautarii cand pagina a inceput sa se desfaca precum un seif secret al carui cod de acces tocmai il descoperise.

Pe ecran a aparut urmatorul mesaj: "Vorbesti limba noastra. Esti pregatit pentru o provocare?".

Foto: The Hustle

Raspunsul lui a fost afirmativ, iar Google l-a invitat pe un site numit Foo.bar. Aici a primit o problema de programare si instructiuni cu privire la modul in care poate trimite solutia, avand 48 de ore la dispozitie sa o rezolve.

Au urmat alte cinci teste similare, cu un grad de dificultate din ce in ce mai mare. "Jocul" a durat doua saptamani. Se pare ca s-a descurcat bine, deoarece, dupa rezolvarea celei de-a sasea probleme i-au fost solicitate datele de contact.

Spre surpriza sa, un angajat de la Google i-a trimit un e-mail cateva zile mai tarziu, cerandu-i o copie a CV-ului. Ulterior, au stabilit sa aiba o convorbire telefonica.

Din acest punct, experienta de recrutare a devenit una tipica. Interviul l-a sustinut la sediul Google din Mountain View, rezolvand alte probleme. Vizita la birou a fost primul moment in care a devenit increzator ca nu a fost victima unei farse elaborate, recunoaste el.

Intrebase mai multi prieteni, inclusiv angajati Google, despre foo.bar, si niciunul nu auzise de aceasta pagina.

In cele din urma a primit o oferta de la Google si trei luni mai tarziu de la aparitia misterioasei invitatii a fost angajat.

"Foo.bar este o tactica geniala de recrutare. Google a utilizat-o pentru a ma identifica inainte sa-mi fi depus CV-ul undeva si m-au facut astfel sa ma simt important", a mai spus Rosett.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#angajare Google, #mesaj Google , #angajati