Cele cinci greseli fatale pentru care CV-ul tau ar fi respins pe loc la Google

Duminica, 21 Septembrie 2014, ora 12:39
10344 citiri
Cele cinci greseli fatale pentru care CV-ul tau ar fi respins pe loc la Google

Oricat de bine crezi ca esti pregatit pentru a obtine mult ravnitul job la Google, o singura greseala strecurata in CV te poate scoate din cursa pe loc.

Laszlo Bock, vicepresedintele departamentului de resurse umane al companiei americane, a citit mai mult de 20.000 de CV-uri de-a lungul carierei sale, in timp ce la Google ajung peste 50.000 de CV-uri intr-o singura saptamana.

Unele sunt extraordinare, altele sunt doar bune, in timp ce multe sunt catastrofale, spune Bock, potrivit Quartz.

Reprezentantul Google a putut observa pe parcursul celor 15 ani de activitate cum candidatii repeta din nou si din nou aceleasi greseli, fiecare din ele anuland din start posibilitatea de a fi luati in considerare pentru acordarea jobului.

Cat de bine ti-ai ales jobul? Domeniile cu cele mai mari salarii din Romania

"Cel mai trist lucru este ca pot vedea din aceste CV-uri ca multi dintre candidati sunt oameni buni, chiar remarcabili. Insa, pe o piata a muncii extrem de competitiva, managerii de HR nu pot face compromisuri in privinta calitatii. Nu este nevoie decat de o mica greseala pentru ca un candidat, de altfel interesant, sa fie respins", a precizat Bock.

Partea buna este ca, deoarece cele mai multe CV-uri contin astfel de erori, evitarea lor te va ajuta sa iesi in evidenta.

Anonim, caut un loc de munca. Tara care vrea sa revolutioneze angajarile

Bock a facut o lista cu cele mai comune greseli identificate in CV-urile pe care le primeste:

Greselile de tipar

Par evidente, insa ele sunt facute tot timpul de candidati. Un sondaj realizat de CareerBuilder in 2013 a relevat ca 58% dintre CV-uri contin greseli de tipar.

Aceste erori sunt "mortale", deoarece arata atentie scazuta la detalii si dezinteres pentu calitate. Pentru a le evita, citeste-ti CV-ul de la sfarsit la inceput: inversarea ordinii obisnuite te ajuta sa te concentrezi mai bine asupra fiecarui rand. Sau roaga pe altcineva sa ti-l citeasca.

Lungimea CV-ului

Un principiu important in redactarea CV-ului este capacitatea de a prezenta 10 ani de experienta intr-o singura pagina. Un document de trei, patru, zece pagini pur si simplu nu va fi citit cu atentie.

In schimb, un document clar, concis demonstreaza abilitatea de a sintetiza, de a pune accent pe lucrurile esentiale si de a comunica cele mai importante informatii despre tine. Singurul scop al CV-ului este de te ajuta sa obtii un interviu. Odata ajuns in aceasta etapa, CV-ul nu mai conteaza mult.

Aspectul CV-ului

In cazul in care nu soliciti un job de designer sau artist, CV-ul tau trebuie sa fie curat si lizibil. Ceea ce inseamna font de cel putin 10 puncte, margini de peste un centimetru, scris negru pe alb, spatii intre randuri, coloane aliniate, numele si datele de contact notate pe fiecare pagina.

Vizualizeaza CV-ul atat in Google Docs, cat si in Word si verifica modul in care se vede atunci cand il trimiti prin e-mail. O varianta buna este si salvarea documentului ca PDF.

Invata din greselile altora la interviul de angajare - cinci sfaturi cheie

Informatiile confidentiale

Exista uneori o situatie conflictuala intre ceea ce este important pentru angajator (pastrarea secretelor companiei) si ceea ce este important pentru tine (sa demonstrezi cat de capabil esti, pentru a obtine o slujba mai buna).

Un potential angajator nu va dori sa aduca in companie un candidat care a incalcat clauzele de confidentialitate anterioare, riscand astfel ca propriile secrete comerciale sa fie transmise concurentei.

Minciunile

Oamenii mint in legatura cu diplomele obtinute, cu perioada in care au lucrat la alte companii, cu rezultatele vanzarilor etc., arata Bock. Insa furnizarea de informatii false nu este niciodata o idee buna.

Poti fi prins cu usurinta printr-o simpla cautare pe Internet, prin verificarea referintelor sau prin solicitarea de informatii de la fostii colegi.

Chiar daca reusesti sa treci de acest filtru si esti angajat, neadevarurile din CV te vor urmari pentru totdeauna, chiar si peste 15 ani, cand vei obtine o promovare si totul va iesi la iveala. In astfel de situatii, oricine, inclusiv sefii, ajung sa fie concediati, subliniaza directorul de HR de la Google.

Citeste si:
Ce-a căutat acolo? Unde și cu cine a fost surprinsă Irina Tănase după despărțirea de Liviu Dragnea
Ce-a căutat acolo? Unde și cu cine a fost surprinsă Irina Tănase după despărțirea de Liviu Dragnea
Relația de iubire dintre Liviu Dragnea (59 de ani) și tânăra Irina Tănase (28 de ani) traversează o criză după ce fostul lider PSD a plecat de la domiciliul cuplului, simțindu-se trădat...
Ședinţă a coaliţiei de guvernare. Certificatul verde și împărțirea prefecturilor, pe lista de discuții
Ședinţă a coaliţiei de guvernare. Certificatul verde și împărțirea prefecturilor, pe lista de discuții
Coaliţia de guvernare, care are marţi, 7 decembrie, la ora 15.00, o nouă şedinţă, va discuta din nou despre taxa de 1 la sută pentru companiile mari. Potrivit unor surse politice,...
Comentarii