Decizia care a ruinat Google - confesiunile unui fost angajat

Joi, 15 Martie 2012, ora 21:40
5071 citiri
Decizia care a ruinat Google - confesiunile unui fost angajat
Foto: CNN

Un fost angajat al Google a facut dezvaluiri despre deciziile care vor duce la ruinarea companiei de IT.

"Google-ul de care eram eu pasionat se axa pe tehnologie si incuraja angajatii sa fie creativi. In schimb, am parasit o companie careia ii pasa doar de publicitate si care se concentreaza doar pe un singur tel", a declarat fostul sef al echipei de inginerie a companiei Google, James Whittaker, care a fost demis in urma cu o luna.

In opinia acestuia, compania a trecut intr-o noua era existentiala, aceea a Google+, programul care va duce la runarea companiei, noteaza CNN.

Cand Google le dadea angajatilor sai libertatea de a fi creativi, au fost create multe proiecte de succes, cum ar fi Google Chrome si Gmail.

Insa compania a ramas in urma in competitia cu Facebook, iar acest lucru a facut ca proiectul Google+ sa devina prioritatea numarul 1 in interiorul companiei. Astfel, angajatilor nu li s-a mai dat timp sa se ocupe de alte proiecte.

Whittaker nu este primul fost angajat Google care sa critice compania. Mai multi fosti angajati importanti s-au plans ulterior ca prioritatile Google s-au schimbat intr-o politica bazata pe "supravietuire".

Declaratia lui James Whittaker, actual angajat al Microsoft, face parte din continua batalie intre Google si Microsoft, care sunt in competitie pentru castigarea a cat mai mult terent in domeniul motoarelor de cautare pe Internet.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#decizie ruinare Google, #ruinare Google, #confesiuni fost angajat Google , #angajati