Google angajeaza 6.200 de persoane in 2011

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 11:18
1569 citiri
Google angajeaza 6.200 de persoane in 2011
Foto: Daylife

Google va angaja peste 6.200 de persoane in acest an, aceasta fiind cea mai mare extindere a celei mai profitabile companii din domeniul Internetului de pana acum.

Oficialii companiei nu au dat prea multe detalii despre locatiile in care vor fi realizate angajarile, insa Eric Schimdt, care tocmai a renuntat la functia de director executiv, a declarat ca cel putin 1.000 de oameni vor fi angajati in Europa, relateaza The Press Association.

De altfel, Schimdt este unul din liderii din lumea afacerilor care s-a intalnit cu presedintele american, Barack Obama, luna trecuta, pentru a discuta despre reluarea angajarilor, ca masura pentru redresarea economiei.

Cu toate acestea, dorinta Google de a-si mari forta de munca ar putea fi intampinata cu reticenta pe Wall Street, investitorii preferand angajari mai putine si profituri mai mari.

Compania, care are 60 de birouri in 30 de tari, a angajat 4.600 de persoane si in 2010, dupa ce, in 2007, angajase 6.131 de oameni. In total, la Google lucreaza, in acest moment, 24.400 de persoane.

"In prezent, numarul oportunitatilor depaseste cu mult numarul oamenilor pe care ii avem in companie", a declarat Alan Eustace, vicepresedintele diviziei de inginerie si cercetare.

Chiar daca va depasi 31.000 de salariati in acest an, Google va avea mai putini oameni decat Microsoft, unde lucreaza 88.400 de persoane.

Descarca instrumentul care asigura protectia copilului pe Internet, ControlInternet.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#angajari Google, #forta munca Google, #angajati Google , #angajati