Google renunta la faimoasele intrebari-capcana la interviul de angajare: Cum arata candidatul ideal

Duminica, 13 Iulie 2014, ora 14:04
6237 citiri
Google renunta la faimoasele intrebari-capcana la interviul de angajare: Cum arata candidatul ideal
Foto: Kengz

Google a renuntat la intrebarile-capacana pe care obisnuia sa le puna la interviul de angajare.

"Cate mingii de golf intra intr-un autobuz care transporta elevi?" si "Cati specialisti in acordarea pianelor exista in intreaga lume?" sunt doar doua intrebari prin care gigantul IT isi testa candidatii, informeaza Business Insider.

Cele mai grele intrebari puse la un interviu de angajare la companii mari

Insa acestea au devenit istorie, avand in vedere ca specialistii in resurse umane au ajuns la concluzia ca sunt inutile, deoarece nu arata absolut deloc potentialul viitorului angajat.

"Am descoperit ca intrebarile-capcana reprezinta o pierdere de timp. Cate benzinarii exista in Manhattan? Cate mingii de golf intra intr-un avion? O prostie. Ele nu ne ajuta deloc sa ne dam seama despre abilitatile candidatului, ci doar il fac pe recruiter sa se simta superior", a precizat Laszlo Bock, vicepresedintele departamentului de Resurse Umane de la Google.

In schimb, compania americana adreseaza acum intrebari bine structurate, legate despre fostul loc de munca.

Profilul candidatului ideal

De exemplu, Google vrea sa stie acum de la un candidat cum a rezolvat in trecut o problema dificila.

"Interviul comportamental este interesant. Atunci cand ceri cuiva sa vorbeasca despre experientele personale poti obtine doua feluri de informatii", a explicat Bock.

"In primul rand, poti observa modul in care candidatul a interactionat intr-o situatie care s-a petrecut in realitate. De asemenea, iti dai seama ce situatii considera acesta ca sunt dificile", a adaugat reprezentantul Google.

Mai mult, gigantul IT a renuntat si la criteriile legate de studii. De fapt, de ceva vreme angajeaza si persoane fara facultate. Astfel, candidatii trebuie sa fie capabili sa prinda lucrurile "din zbor" si sa faca legaturi logice.

De asemenea, abilitati precum spiritul de lider, responsabilitatea si lucrul in echipa sunt necesare.

Cum arata candidatul ideal? "Trebuie sa se contrazica la cutite. Trebuie sa fie zelos in a-si sustine punctul de vedere. Trebuie sa aiba un ego mare si unul mic in acelasi timp. Trebuie sa stie sa recunoasca o idee buna, chiar daca vine de la altii", a explicat Bock.

Google nu este interesata de expertii care vor rezolva problemele in acelasi mod, ci oameni capabili sa inoveze, chiar daca mai gresesc uneori, a incheiat reprezentantul companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#Google intrebari interviu, #interviu angajare Google, #intrebari interviu angajare Google, #angajare Google , #angajati