China se pregateste pentru plecarea Google

Marti, 16 Martie 2010, ora 11:54
2049 citiri
China se pregateste pentru plecarea Google
foto: Reuters

Google trebuie sa respecte regulile Chinei daca vrea sa se retraga de pe cea mai mare piata a Internetului din lume, avertizeaza autoritatile chineze, care i-au anuntat deja pe partenerii de afaceri ai Google China sa-si ia masurile necesare, pentru a supravietui dupa plecarea gigantului.

Google va trebui sa gestioneze in mod corespunzator o eventuala retragere de pe piata chineza, respectand pana la capat legile si regulile pe care le-a acceptat cand a venit in China, a declarat, luni, Yao Jin, un purtator de cuvant al ministerului chinez al Comertului, scrie Business Week.

Compania americana trebuie sa trimita autoritatilor chineze o adresa oficiala, prin care sa-si anunte retragerea din China, iar un astfel de document nu a fost pana acum inaintat, a mai spus Jin.

FT: Google inchide in proportie de 99 la suta filiala din China

Reactia autoritatilor chineze vine dupa ce Google a anuntat, pe 12 ianuarie, ca s-ar putea retrage de pe piata din China, din cauza cenzurii practicate de guvernul chinez si a unor atacuri informatice.

Advertiserii au fost sfatuiti sa apeleze la concurenta, iar partenerii de afaceri ai Google cauta alternative, pentru a reusi sa supravietuiasca si dupa o eventuala plecare a companiei americane.

Informatia a fost confirmata, luni, de publicatia The New York Times, care a dezvaluit ca autoritatile chineze i-au sfatuit pe principalii parteneri ai Google sa fie gata pentru o retragere iminenta a companiei americane.

Beijingul invita Google sa se extinda in China

Ultimele informatii arata ca Google a finalizat planurile de retragere din China si este 99,9% sigur ca motorul de cautare se va retrage de pe piata chineaza a Internetului, potrivit unui articol publicat luni de Financial Times.

Situatia Google pe piata chineza va fi clarificata curand, a declarat directorul executiv al Google, Eric Schmidt, saptamana trecuta.

Potrivit unei informatii de ultima ora, Google.cn a functionat, marti, in varianta necenzurata, motorul de cautare afisand inclusiv rezultate pentru sintagma "independenta Tibetului", cenzurate pana acum de autoritatile chineze.

Facebook a depasit Google ca numar de accesari, in SUA

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#Google retragere China, #Google China cenzura, #Google Internet China , #China